Ρυζόγαλο ανανά

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Μερίδες 4

Υλικά
400g ρύζι jasmin, απλώς βρασμένα
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
75g ζάχαρη άχνη
200g πλήρες γάλα
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
40g ζελέ ανανά σε σκόνη

Crumble καρύδας
50g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g ανάλατο βούτυρο
50g ζάχαρη άχνη
100γρ αλεύρι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα μάνγκο

Μέθοδος παρασκευής
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
2. Για το crumble, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Για το ρυζόγαλο, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά, τον κρόκο του αυγού και τη ζάχαρη. Σταδιακά ενσωματώστε στο μείγμα το γάλα. Στη συνέχεια μεταφέρεται το μείγμα στο κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Μην αφήνετε την κρέμα να βράσει. Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το ζελέ ανανά. Ανακατέψτε το ρύζι στο μείγμα και αφήστε το να κρυώσει. Καλύψτε ένα βαθύ μπολ σούπας με μεμβράνη τυλίγματος και γεμίστε το μπολ με το μείγμα. Αφήστε το ρυζόγαλο στο ψυγείο να πήξει για 30 λεπτά.
4. Για το σερβίρισμα, καλύπτουμε την επιφάνεια της πουτίγκας με το crumble καρύδας και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πιάτο. Αφαιρέστε προσεκτικά την μεμβράνη και σερβίρετε με μαρμελάδα μάνγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα