Ποια γιόγκα σας ταιριάζει;

Αν πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με yoga και δεν έχετε αποφασίσει ποιο είδος σας ταιριάζει περισσότερο αυτά τα παραδοσιακά είδη της yoga που προτείνει το wefit.gr ίσως σας δώσουν την απάντηση.

Asthanga Viyasa Yoga

Σασς ταιριάζει αν: θέλετε αεροβική άσκηση, σφικτό και καλλίγραμο σώμα, μείωση των προβλημάτων στη μέση.

Απόφυγετέ την αν: έχετε πρόβλήματα με τα γόνατα.

Είναι δυνατή και δυναμική γιόγκα που βασίζεται στην αναπνοή και συνδέται με την κάθε κίνηση, συνδυάζει

δηλαδή την αναπνοή με πολλές στάσεις που όλες συνδέονται με μια συνεχή ροή. Πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο Vinyasa για να υποδηλώσουν τον συγχρονισμό της αναπνοής με την κίνηση. Αυτό βέβαια είναι από τα χαρακτηριστικά της Χάθα Γιόγκα. Δηλαδή σε ένα μάθημα κάθε κίνηση η και στάση θα πρέπει να συγχρονίζεται και να εναρμονίζεται με ένα είδος αναπνοής με συγκεκριμένο στόχο.

Iyengar Yoga

Σας ταιριάζει αν: είστε αρχάρια στη γιόγκα ή θέλετε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να μειώσετε τους πόνους που δημιουργούνται από την κακή στάση.

Απόφυγετέ την αν: δεν δίνετε πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια.

Δίνει μεγάλη σημασία στην ακρίβεια των στάσεων της γιόγκα. Ο δάσκαλος θα σας κατευθύνει και θα σας καθοδηγήσει στο πως να εκτελέσετε σωστά τις στάσεις. Δίνει έμφαση στην επαρκή κατανόηση των asanas και έπειτα στην αναπνοή. Χρησιμοποιεί βοηθήματα όπως κουβέρτες, μαξιλάρια, ξύλινα υποστηρίγματα και ιμάντες για να επιτυύχει και να διατηρήσει τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Με τα βοηθήματα αυτά το μάθημα προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά επίπεδα μυϊκής δύναμης, εμπειρίας και ευλιγισίας. Συνήθως δεν αφιερώνεται πολύ χρόνος σε διαλογισμό ούτε σε ασκήσεις αναπνοής ενώ οι δάσκαλοι περισσότερο επικεντρώνονται στη μηχανική του σώματος παρά σε πνευματικά θέματα.

Kundalini Yoga

Σας ταιριάζει αν: θέλετε να απευλευθερώσετε τη σεξουαλική σας ενέργεια, θέλετε να ξεμπλοκάρετε το σώμα σας, αν ενδιαφερέστε για το διαλογισμό και αναζητάτε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας.

Απόφυγετέ την αν: θέλετε κάτι πιο δυναμικό.

Kundalini λέγεται η ενέργεια που διατελεί εν υπνώσει στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αυτό το είδος γιόγκα αποσκοπεί στο να αφυπνίσει την ενέργεια (ποιυ παρομοιάζεται με ένα φίδι που κοιμάται) που βρίσκεται μέσα στον καθένας μας. Περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένες kriyas (μια σειρά από ασκήσεις γιόγκα), αναπνοές και μάντρα για να προετοιμάσει το σώμα για τη ροή της ενέργειας και να μπορέσει ο οργανισμός να την ενσωματώσει. Δουλεύει επάνω στα επτά ενεργειακά κέντρα (charkas), την αύρα και την ενέργεια.

Hot Yoga

Σας ταιριάζει αν: θέλετε να χάσετε κάποια κιλά και να αποτοξινώσετε το σώμα σας.

Απόφυγετέ την αν: έχετε υψηλή πίεση ή προβλήματα με την καρδιά.

Συνήθως η προπόνηση γίνεται σε ζεστό δωμάτιο, η θερμοκρασία του δωματίου είναι στους 40 βαθμούς και με αυτό τον τρόπο ζεσταίνονται οι μύες και προκαλείται εφίδρωση. Οι ζεστοί μύες τεντώνονται καλύτερα και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Δίνει έμφαση στις βαθιές αναπνοές, ώστε να αυξήσει την ροή τής prana (η ζωτική ενέργεια στα Σανσκριτικά).

Keywords
Τυχαία Θέματα