Ποια είναι η καλύτερη μέρα για να βελτιώσετε την υγεία σας;

Υπάρχουν καλές και κακές μέρα για να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας. Δείτε ποιες είναι:

Κυριακή
Γιατί είναι καλή; Έχετε λιγότερες πιθανότητες να εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα. Η κίνηση πριν από το μεσημέρι της Κυριακής είναι πολύ μικρή και επομένως υπάρχει μικρότερος κίνδυνος ατυχήματος, σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε NRMA ασφαλιστικών εταιρειών. Η πιθανότητα μιας σύγκρουσης αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, με την Παρασκευή είναι η πιο επικίνδυνη μέρα για να είστε στο δρόμο.

Και γιατί είναι κακή; Είναι η πιο πιθανή μέρα να παρουσιάσετε επιπλοκές μετά

από χειρουργική επέμβαση. Μια μελέτη στην British Medical Journal διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση το Σαββατοκύριακο ήταν 82% υψηλότερες σε σχέση με τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνταν μέσα στην εβδομάδα. Κι αυτό γιατί οι πρώτες 48 ώρες μετά την επέμβαση είναι πιο κρίσιμες.

Δευτέρα
Γιατί είναι καλή; Μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα. Οι περισσότεροι καπνιστές αποφασίζουν να σταματήσουν το κάπνισμα τη Δευτέρα και πολλοί από αυτούς τα καταφέρνουν. Αυτό οφείλεται στο “νέο ξεκίνημα”, όπου χρησιμοποιείτε η πρώτη μέρα της εβδομάδας ως κίνητρο για μια θετική αλλαγή.

Και γιατί είναι κακή; Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιακής προσβολής. Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή στις Δευτέρα είναι 20% υψηλότερο από ό, τι τα Σαββατοκύριακα. Και αυτό επειδή το Σαββατοκύριακο μπορεί να υπήρχαν συμπτώματα και να τα άφησαν μέχρι τη Δευτέρα είτε λόγω του αυξημένου εργασιακού στρες που είναι πιο έντονο αυτή τη μέρα.

Τρίτη
Γιατί είναι καλή; Είσαστε πιο παραγωγικοί. Τη Δευτέρα είμαστε ακόμα χαλαροί από το Σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι την Τρίτη ο εγκέφαλός μας είναι πιο ενεργός. Αυτό ήταν το πόρισμα μιας αυστραλιανής έρευνας.

Και γιατί είναι κακή; Επειδή θα περιμένετε αρκετά για να δείτε έναν γιατρό. Κλείστε ραντεβού την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Η Παρασκευή επίσης είναι μια κουραστική μέρα στο χειρουργείο για τους γιατρούς.

Τετάρτη
Γιατί είναι καλή; Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με μια μελέτη το 58% των ατόμων δήλωσαν ότι κοιμούνται ήσυχα περισσότερο την Τετάρτη το βράδυ – ίσως επειδή είναι στο μέσον της εβδομάδας και είναι η πιο κουραστική μέρα.

Γιατί είναι κακή; Μπορεί να αισθανθείτε αδιαθεσία ή να τραυματιστείτε κατά την εργασία. Τα εργατικά ατυχήματα είναι πιο συχνά στα μέσα της εβδομάδας. Το άγχος και η κούραση της εβδομάδας κάνει τους εργαζόμενους όλο και λιγότερο προσεκτικούς ή αδέξιους, κάτι που οδηγεί σε ένα υψηλότερο ποσοστό των ατυχημάτων στην εργασία.

Πέμπτη
Γιατί είναι καλή; Επειδή θεωρείται η καλύτερη μέρα για να κάνετε σεξ. Οι ορμόνες του σεξ κορυφώνονται την Πέμπτη, σύμφωνα με έρευνα από το London School of Economics. Μάλιστα στις 8πμ, η τεστοστερόνη είναι στην κορυφή.

Και γιατί είναι κακή; Μπορεί να παραμείνετε περισσότερο χρόνο στο νοσοκομείο. Αν εισαχθείτε στο νοσοκομείο σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πρόσφατη έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε ότι οι ασθενείς που είχαν μπει Πέμπτη παρέμειναν εκεί για μια ημέρα επιπλέον, επειδή τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν δίνονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα.

Παρασκευή
Γιατί είναι καλή; Επειδή νιώθετε περισσότερο αισιόδοξοι. Μια μελέτη στο Journal of Positive Psychology διαπίστωσε ότι είμαστε πραγματικά πιο αισιόδοξοι στο τέλος της εβδομάδας. Κρατήστε το αυτό κατά νου, αν θέλετε να σας κάνουν μια χάρη ή ετοιμάζεστε να ρωτήσετε το αφεντικό σας για αύξηση του μισθού.

Και γιατί είναι κακή; Επειδή μπορεί να «χαλάσετε» τη δίαιτά σας. Το να βγείτε με φίλους μετά από μια κουραστική εβδομάδα μπορεί να σας βάλει στον πειρασμό να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες.

Σάββατο
Γιατί είναι καλή; Για να πετάξετε με αεροπλάνο αν πάτε διακοπές ή εκδρομή. Οι πιθανότητες καθυστέρησης της πτήσης είναι περίπου 18% το Σάββατο, σε σύγκριση με το 30% την Παρασκευή. Όσο νωρίτερα πετάξετε το πρωί, τόσο το καλύτερο.

Και γατί είναι κακή; Έχετε περισσότερες πιθανότητες για ατύχημα στην κουζίνα. Η πιο επικίνδυνη στιγμή στο σπίτι είναι στις 18:30 το Σάββατο, σύμφωνα με τη British charity Electrical Safety First. Τέσσερα ατυχήματα ανά δευτερόλεπτο λαμβάνουν χώρα όλο αυτό το διάστημα και η κουζίνα είναι το πιο επικίνδυνο μέρος. Οι τραυματισμοί περιλαμβάνουν εγκαύματα από ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Το μυστικό

Πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Φροντίστε να ξεκινάτε τη μέρα σας με τις καλύτερες προθέσεις προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες ή να απολαύσετε τη μέρα σας στο έπακρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα