Κόκκινα μάτια που τσούζουν; Απαλλαγείτε από την ξηροφθαλμία

Εάν τα μάτια σας τσούζουν, νιώθετε ότι καίνε και είναι κόκκινα ίσως να έχετε ξηροφθαλμία. Για να προστατευτείτε φροντίστε να:

1 Ανοιγοκλείνετε συχνά τα μάτια σας ώστε να τα υγραίνετε. Όταν εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή ή όταν διαβάζετε κάνετε συχνούς βλεφαρισμούς.

2 Κάνετε μασάζ. Ενεργοποιήσετε τους δακρυικούς αδένες, που υγραίνουν και ξεκουράζουν τα μάτια. Τρίψτε τα χέρια σας για να τα ζεστάνετε. Ακουμπήστε τους αγκώνες στο τραπέζι και βάλτε τα χέρια σας πάνω στα μάτια σας. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετακινήστε τα χέρια σας ψηλότερα. Ασκήστε ελαφρά πίεση

στο κάθε μάτι με την άκρη της παλάμης. Κρατήστε για λίγο τα μάτια σας και μετά αφήστε τα.

3 Αφαιρέσετε τους φακούς επαφής. Προτιμήστε να φορέσετε γυαλιά μέχρι τα συμπτώματα να εξαφανιστούν.

4 Προσθέσετε λουτείνη στη διατροφή σας. Η παραγωγή των δακρύων μειώνεται με ηλικία, κυρίως στις γυναίκες λόγω κάποιων ορμονικών διαταραχών , κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά. Επιλέξτε τα σκούρα πράσινα και σκούρα κίτρινα φρούτα και λαχανικά. Το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο, είναι επίσης καλές επιλογές. Η λουτεΐνη βρίσκεται στον κρόκο των αβγών, τον αραβόσιτο και το σπανάκι.

5 Δώσετε προσοχή στη φαρμακευτική σας αγωγή. Ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων όπως αγχολυτικά, υπνωτικά, αντισυλληπτικά ελαττώνουν την παραγωγή δακρύων με αποτέλεσμα να δημιουργούν ξηροφθαλμία.

6 Χρησιμοποιήσετε τεχνητά δάκρυα. Θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα. Σήμερα υπάρχουν πολλών ειδών τεχνητά δάκρυα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για σας. Προτιμήστε αυτά χωρίς συντηρητικά.

Βάλετε βιταμίνη Α. Η συστηματική χρήση βιταμίνης Α μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας και κυρίως το αίσθημα του ξένου σώματος, τον κνησμό και το κάψιμο.

Το μυστικό

Να επισκέπτεστε τακτικά τον οφθαλμίατρο σας για τσεκ απ. Αν η ξηροφθαλμία δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε επιπλοκές και να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην όρασή σας.

The post Κόκκινα μάτια που τσούζουν; Απαλλαγείτε από την ξηροφθαλμία appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα