Η συνταγή μου: οι πατάτες φούρνου αλλιώς

Οι πατάτες περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία με την προστατευτική αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα και ορισμένες μορφές καρκίνου. Ένα φλιτζάνι ψητή πατάτα περιέχει το 21% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Β6. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για το νευρικό μας σύστημα και την καρδιαγγειακή υγεία. Οι πατάτες περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος, το οποίο είναι

απαραίτητο για τις εγκύους. Επίσης είναι ψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το «κλειδί» για ένα υγιές δέρμα! Αυτή η εύκολη συνταγή που σας προτείνω θα σας αρέσει!

Ψητές πατάτες

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

1,5 κιλό πατάτες Κύπρου, μετρίου μεγέθους, πλυμένες, με τη φλούδα τους

4 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 140 ο C. Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, αραδιάζω επάνω τις πατάτες και τις ψήνω για 2 ώρες.

2 Τις βγάζω από το φούρνο, τις τοποθετώ σε ένα μικρό πυρέξ, ίσα που να τις χωράει. Ρίχνω το ελαιόλαδο, τα μισά κρεμμυδάκια και το θυμάρι. Με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας πιέζω τις πατάτες ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα ολόκληρο βράδυ.

3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 ο C. Βγάζω το ταψί από το ψυγείο, ραντίζω τις πατάτες με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τις ψήνω για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.

4 Σε ένα βαζάκι βάζω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνω με το καπάκι και ανακινώ καλά το βάζο μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Περιχύνω τις πατάτες. Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρω.

Το μυστικό

Συνδυάζονται τέλεια με ψητά κρέατα!

Keywords
Αναζητήσεις
πατατουλες φουρνου
Τυχαία Θέματα