Επάγγελμα Δημόσιες Σχέσεις: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. H publicist απαντά

Εάν θέλετε να μάθετε πόσο εύκολο, δύσκολο ή συναρπαστικό είναι το επάγγελμα των δημοσίων σχέσεων η Publicist Έλενα Ιωαννίδου αποκαλύπτει τα μυστικά της.

Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μυτιλήνη), έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Univarsitat De Barcelona. Εδώ και 10 χρόνια η Έλενα Ιωαννίδου είναι επαγγελματίας στο χώρο του PR & Marketing, εργάζεται ως Publicist στη θέση της Group Account

Manager, στη γνωστή εταιρεία Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, CONCEPT Communication Strategies. Μπορεείτε να τη βρείτε και στο blog της www.watabout.gr.

Πλεονέκτημα: Δεν θα βαρεθείς ΠΟΤΕ! Και αυτό αφορά στο περιεχόμενο της δουλειάς, όχι στη ρουτίνα της. Ειδικά αν δουλεύεις σε agency όπως εγώ, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να έχεις πελάτες από διάφορους κλάδους:Μόδα, Ομορφιά, Διασκέδαση κτλ. και ακόμη και τώρα στα χρόνια της κρίσης, αν είσαι τυχερός/ τυχερή θα σου δοθούν ευκαιρίες να κάνεις ταξίδια και να γνωρίσεις άπειρα πράγματα και πολύ κόσμο (υποτίθεται είσαι κοινωνικό άτομο και για αυτό κάνεις αυτή τη δουλειά).

Μειονέκτημα: Όλοι θα έχουν άποψη για το τι κάνεις – στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα – και αυτή η άποψη συνήθως είναι ότι δεν κάνεις μωρέ και τίποτε σημαντικό… Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει εργάζομαι στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων και δεν το μπερδεύουν με το «Πόρτα σε Club». Το κακό είναι ότι θα σου τη λένε (την άποψη), το καλό είναι πως μετά από ένα Χ διάστημα θα την αγνοείς.

Πλεονέκτημα: Θα γίνεσαι ΜΟΝΟ καλύτερος σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς σου-αν όχι, της ζωής σου. Θα μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο, να «χειρίζεσαι» τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Ειδικά τις δύσκολες. Θα ανακαλύψεις ικανότητες που είχες κρυμμένες ή θα αποκτήσεις καινούριες. Θα συνειδητοποιήσεις πως ότι σου έμαθε αυτή η δουλειά έχει απόλυτη εφαρμογή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας σου. Από τη συναναστροφή με την οικογένεια, μέχρι το φούρναρή σου.

Μειονέκτημα: Όλα αυτά θα τα μάθεις The Hard Way. Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένα από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα εκεί έξω και από τα πιο ανταγωνιστικά. Πάντα θα έχεις κάποιο αφεντικό, προιστάμενο, πελάτη να σου φωνάζει (φταις δε φταις), να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος και πάντα θα υπάρχει ένας «καλός» συνάδελφος να σου σκάψει το λάκο και να ανέβει στην ιεραρχία πατώντας πάνω στο δικό σου πτώμα. Δεν ξέρω αν θα βγεις ζωντανός, ελπίζω να τα καταφέρεις.

Πλεονέκτημα: Θα νιώσεις περίφανος για εσένα! Ένα από τα μεγαλύτερα αφροδισιακά σε αυτό το επάγγελμα είναι όταν βλέπεις την ιδέα σου – που τις περισσότερες φορές σου ήρθε ενώ βούρτσιζες τα δόντια σου ή περίμενες το 550 στην Κηφισίας – να γίνεται πράξη, να παίρνει σάρκα και οστά. Να βλέπεις την καμπάνια να βγαίνει στην τηλεόραση, να γίνεται αφίσα, να μιλούν όλοι για αυτό και ΝΑΙ να σου δίνουν συγχαρητήρια.

Μειονέκτημα: Τι κάνω εγώ εδώ; Θα έρθουν στιγμές που πραγματικά θα αναρωτιέσαι “με τι ασχολούμαι εγώ τώρα;” Είτε θα είναι επειδή χρειάστηκε να μείνεις μέχρι τις 12 στο γραφείο γιατί ένας πελάτης δε μπορούσε να αποφασίσει αν στη μακέτα το κίτρινο είναι το κίτρινο το καναρινί ή το μουσταρδί, είτε επειδή εδώ ο κόσμος χάνεται και εμάς η ζωή μας κρέμεται από το αν θα ανεβάσουμε δύο ή τρια ποστ στα social media.

Πλεονέκτημα: Αν είσαι τυχερός – και δουλευταράς – θα συναντήσεις και θα συναναστραφείς με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σου αλλά και γενικότερα της «διανόησης» και του lifestyle. Που ξέρεις, μια μέρα μπορεί να είσαι ένας από αυτούς.

Μειονέκτημα: Προσωπική ζωή ΤΕΛΟΣ. Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο επάγγελμα σε θέλει «ταγμένο» και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που λέω σε όποιον έρχεται πρώτη φορά στη δουλειά ή με ρωτά για το αντικείμενο. Αν έχεις hobby θα τα ξεχάσεις, αν έχεις φίλο, άντρα παιδιά, θα σε ξεχάσουν… οι ώρες είναι πολλές, οι υπερωρίες ακόμη περισσότερες αλλά και αυτές να μην υπήρχαν, οι στιγμές που ζεις στο γραφείο σε κάνουν να νιώθεις πως σε πάτησε το τρένο (ή τραίνο) και πως δούλευες χωρίς να σηκωθείς, από προχθές. Ακόμη και αν γυρίσεις νωρίς σπίτι (χαχαχαχα) θα πρέπει να είσαι αγκαλιά με το κινητό σου γιατί πρέπει συνέχεια να διαβάζεις, να τσεκάρεις τα μειλ σου, να ενημερώνεσαι για τις τάσεις και να είσαι σε ετοιμότητα αν σε καλέσει πελάτης ή το αφεντικό σου. Ή και τα δύο μαζί. Ότι ώρα. Ναι και στις 3 το ξημέρωμα.

The post Επάγγελμα Δημόσιες Σχέσεις: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. H publicist απαντά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα