Χάστε κιλά στις διακοπές με μία απλή άσκηση!

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο, το διαφορετικό περιβάλλον και τη διάθεσή σας και διατηρήστε (ή και βελτιώστε) τη φόρμα σας στις διακοπές περπατώντας.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί: στο βουνό ή στη θάλασσα, σε χωριό ή σε νησί, όρεξη για εξερεύνηση να έχετε! Φορέστε τα καλύτερα αθλητικά σας παπούτσια, πάρτε μαζί σας νερό και παρέα και ξεκινήστε.

Πριν ξεκινήσετε

Προθερμάνετε τους μύες σας πριν ξεκινήσετε με μερικές ήπιες διατάσεις.

Ενημερώστε κάποιον για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Πάρτε μαζί σας νερό

και, αν πρόκειται να κάνετε αρκετά χιλιόμετρα, ένα σνακ που θα σας δώσει ενέργεια, π.χ. ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Αν βαδίζετε σε μονοπάτι, σεβαστείτε τις επισημάνσεις και τις οδηγίες. Αν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με εύκολα μονοπάτια και όσο θα βελτιώνεται η φυσική σας κατάσταση, δοκιμάστε κάποια πιο απαιτητικά.

Τι θα κερδίσετε
Το περπάτημα στο φυσικό περιβάλλον είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθετε σε επαφή με όλο σας το σώμα καθώς με αυτή την άσκηση ενεργοποιούνται όλοι σας οι μύες (κυρίως τα πόδια που μεταφέρουν το βάρος σας και ο κορμός που χρειάζεται να σφίγγεται για να σας σταθεροποιεί και να ισορροπείτε σε ανώμαλο έδαφος).

Το ανέβασμα και το κατέβασμα λόφων ενεργοποιεί επίσης με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο το μυικό σας σύστημα, σμιλεύοντας και δυναμώνοντας το.

Τέλος, η μεταφορά του ίδιου σας του βάρους για κάποια χιλιόμετρα δυναμώνει τα οστά και τις αρθρώσεις σας και σας βοηθά να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Κυρίως όμως, το περπάτημα στην εξοχή ή στην παραλία είναι εξαιρετικό για τη διάθεσή σας!

Το μυστικό

Έρευνες έχουν δείξει ότι τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό μειώνοντας τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κούρασης, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος, προστατεύουν από το κοινό κρυολόγημα και μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα