Αυτοί είναι οι 6 σύμμαχοι στην αντιγήρανση!

Υιοθετήστε μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα και σταματήστε τη γήρανση τώρα!

Οι skingurus δίνουν αυτές τις 6 αντιγηραντικές συμβουλές:

1 Όχι πια καφέ, μόνο τσάι

Για όσες από εμάς η μέρα δεν ξεκινά χωρίς μια τουλάχιστον κούπα αχνιστού-ή κρύου-καφέ, η ιδέα και μόνο ότι θα πρέπει να αρκεστούμε σε μια από τις… εκατοντάδες ποικιλίες και γεύσεις τσαγιού, μας τρομοκρατεί! Ερευνητές όμως του Πανεπιστημίου του Κίνγκστον ανακάλυψαν πρόσφατα ότι ακόμα και απειροελάχιστες ποσότητες ενζύμων από αυτές που περιέχει το λευκό, ιδίως, τσάι, προστατεύουν την επιδερμίδα από την κολλαγενάση

και την ελαστάση. Τα ένζυμα αυτά καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα, τις ίνες δηλαδή που του προσφέρουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα και που η φθορά τους οδηγεί μοιραία στον σχηματισμό ρυτίδων. Ας το δοκιμάσουμε, έστω για το χατήρι της επιδερμίδας…

2 Αντισταθείτε στους- γλυκούς- πειρασμούς

Πόσες φορές δεν έχουμε αντικαταστήσει το κολατσιό ή και το μεσημεριανό μας στο γραφείο με μια σοκολάτα ή μερικά μπισκότα; Και πόσες άλλες δεν έχουμε συνοδεύσει το γεύμα μας με μια κόκα-κόλα; Αυτή όμως η απολαυστική παρασπονδία που στο μυαλό μας συνδέεται μόνο με τα περιττά κιλά, έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην επιδερμίδα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πρόωρη γήρανση. Μια νέα μελέτη σε άτομα ηλικίας 50-70 ετών έδειξε ότι μια μικρή αύξηση σακχάρου στο αίμα μπορεί να τα κάνει να δείχνουν 5-7 μήνες μεγαλύτερα! Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε ζάχαρη (η οποία κρύβεται ακόμα κι εκεί που δεν το περιμένουμε) όχι μόνο καταστρέφει τις υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης , αλλά αναγκάζει τα κύτταρα να παράγουν νέες, εύθραυστες ίνες, κάτι που κάνει την επιδερμίδα περισσότερο ευάλωτη στις ακτίνες UV και στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

3 Απολεπιστείτε… κάνει καλό

Μεγαλώνοντας, είναι γνωστό πια, τα κύτταρα της επιδερμίδας τεμπελιάζουν και η διαδικασία φυσικής απολέπισης από τις 28 ημέρες πηγαίνει σταδιακά στις 29, 30, 32 … Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνειά της στερώντας της τη λάμψη και τη διαφάνεια. Προσθέτοντας την απολέπιση στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς-δεν θα σας πάρει πάνω από 1 λεπτό- βοηθάτε την επιδερμίδα να ξαναβρεί τη φωτεινότητα που της λείπει επιπλέον δε, διευκολύνετε την απορρόφηση των δραστικών συστατικών της ενυδατικής ή αντιρυτιδικής κρέμας σας.

4 Καθαρισμός για καληνύχτα

Ναι είναι αγγαρεία, ιδίως όταν τα βλέφαρα βαραίνουν και το κρεβάτι μας καλεί. Η κίνηση ωστόσο του ντεμακιγιάζ και του καθαρισμού της επιδερμίδας από όλα όσα μάζεψε πάνω της στη διάρκεια της μέρας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ρύποι και τα υπολείμματα του μακιγιάζ φράζουν τους πόρους, δημιουργούν κοκκινίλες και ερεθισμούς και το χειρότερο, εμποδίζοντας την επιδερμίδα στη διάρκεια της νύχτας να επανορθώσει τις φθορές της, την αφήνουν εκτεθειμένη στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Κι αν αυτή η σοβαρή παράλειψη μπορεί να συγχωρεθεί αν γίνει συμβαίνει κάποιο βράδυ, αραιά και πού, η συνήθειά μας να χρησιμοποιούμε συστηματικά το μαξιλάρι για …. ντεμακιγιάζ οδηγεί με τον καιρό σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.

5 Ώρα για ύπνο 15 λεπτά νωρίτερα

Ο όρος “beauty sleep” δεν εφευρέθηκε τυχαία. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ο οργανισμός (όπως και η επιδερμίδα) χρειάζεται καθημερινά 7-9 ώρες ύπνου. Μόνο που αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ένα ή περισσότερα ξενύχτια μέσα στην εβδομάδα, μια μέρα με πολύ άγχος που οδηγεί σε αϋπνία, ένα αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα και οι ώρες ανάπαυσης μειώνονται δραματικά –δυστυχώς δεν αναπληρώνονται όπως νομίζουμε με 10 ώρες ύπνου το σαββατοκύριακο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί πρόωρη γήρανση, ανομοιόμορφο τόνο και λεπτές γραμμές στην επιδερμίδα. Αν βαρεθήκατε λοιπόν να ακούτε διαρκώς το σχόλιο «δείχνεις κουρασμένη», επειδή δεν κοιμάστε αρκετά, οι ειδικοί προτείνουν ένα απλό τρικ: Αρχίστε να πηγαίνετε για ύπνο, κάθε βράδυ 15 λεπτά νωρίτερα , φροντίζοντας ώστε το 85% του χρόνου που περνάτε στο κρεβάτι να είστε κοιμισμένες. Σιγά-σιγά θα καταφέρετε να πλησιάσετε τον απαραίτητο χρόνο ανάπαυσης.

6 Κοιμηθείτε στα σατέν

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η καλύτερη στάση, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ρυτίδες, είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα. Συνήθως όμως η στάση που μας βολεύει είναι στο πλάι ή μπρούμυτα, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε σημαδεμένες, με …. χαρακιές στα μάγουλα. Κι αν αυτές φεύγουν μετά από λίγη ώρα, μακροπρόθεσμα, η πίεση που ασκείται στο δέρμα, το ταλαιπωρεί και ευνοεί τον σχηματισμό ρυτίδων. Στην περίπτωση αυτή, η λύση είναι μια σατέν μαξιλαροθήκη που επιτρέπει στην επιδερμίδα να γλιστράει χωρίς τριβή.

The post Αυτοί είναι οι 6 σύμμαχοι στην αντιγήρανση! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα