Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό σαμπουάν για σας!

Θέλετε σαμπουάν και μπλέκεστε σε άπειρα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δεν ξέρετε πιο να επιλέξετε; Μάθετε να κάνετε τη σωστή επιλογή, ανάλογα με τις δικές σςα ανάγκες, διαβάζοντας τα παρακάτω μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά ομορφιάς μας!

Όλα τα σαμπουάν περιέχουν κάποια ποσότητα μαλακτικού. Το ποσοστό αυτής της ποσότητας εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών για τον οποίο προορίζεται το σαμπουάν.

Έχετε μαλλιά εύθραυστα, με λεπτή τρίχα;

Πρέπει να τα καθαρίζετε πολύ καλά, επειδή κάθε είδους συσσώρευση ελαίων θα τα κάνει “βαριά”. Ένα σαμπουάν που θα χαρίζει όγκο και ενδυνάμωση είναι το

ιδανικό!
Έχετε δυνατή και «χοντρή τρίχα»;

Απαιτείται ακόμη καλύτερος καθαρισμός, επειδή μπορεί να είναι πιο λιπαρά και να κατακρατούν περισσότερη βρωμιά.

Έχετε λιπαρά μαλλιά;

Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν συχνά, αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα του κεφαλιού. Έτσι, χρειάζεσαι ένα σαμπουάν που περιέχει στοιχεία, τα οποία απορροφούν τη λιπαρότητα και καθυστερούν την επανεμφάνισή της.

Έχετε ξηρά μαλλιά;

Τα ξηρά μαλλιά είναι συνήθως αποτέλεσμα βλάβης/ζημιάς στην τρίχα. Εάν οι άκρες των μαλλιών σας δεν είναι λείες, τότε τα μαλλιά είναι θαμπά και εύθραυστα. Τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από σαμπουάν που προσφέρουν ενυδάτωση σε όλο το μήκος της τρίχας και το δέρμα.

Είναι βαμμένα;

Η συχνή χρήση σαμπουάν με ισχυρές χημικές ουσίες (όπως τα σαμπουάν για περμανάντ και τα σαμπουάν-βαφές) καταστρέφουν το περίβλημα της τρίχας. Όταν συμβαίνει αυτό, η τρίχα χάνει την πολύτιμη κερατίνη (πρωτεΐνη), οπότε θα χρειαστείτε σαμπουάν που περιέχουν βιταμίνες και ενυδατικά στοιχεία, τα οποία προστατεύουν το χρώμα και τη λάμψη τους, ενώ παράλληλα μειώνουν τη φθορά της τρίχας από τις βαφές.

Έχετε πιτυρίδα ή ξηροδερμία;

Στα μαλλιά με πιτυρίδα ή ξηροδερμία, πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν τα οποία περιέχουν δραστικά συστατικά που προσφέρουν απολέπιση και βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ αποτρέπουν την δημιουργία των βακτηρίων και των μυκήτων που επιδεινώνουν τις παθήσεις αυτές.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης;

Η τριχόπτωση αποτελεί έναν εφιάλτη για όλους – άνδρες και γυναίκες – καθώς προσθέτει χρόνια στην πραγματική μας ηλικία και καταρρακώνει την αυτοπεποίθηση μας.
Για να δυναμώσουμε τα μαλλιά χρησιμοποιούμε σαμπουάν που περιέχουν στη σύσταση τους χένα, ginseng, θυμάρι, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, κέδρο, τσουκνίδα, φασκόμηλο, πρωτεϊνες σιταριού & κινόα ή το βότανο echinecea.
Είναι αλήθεια πως ορισμένα συστατικά έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Αναζωογονούν την τρίχα, βελτιώνουν την υφή της, βοηθούν τα μαλλιά σας να μακραίνουν γρηγορότερα και τους δίνουν δύναμη και όγκο.

Τα σαμπουάν που έχουν δημιουργηθεί για κανονικά μαλλιά, περιέχουν στοιχεία τα οποία καθαρίζουν και περιποιούνται τα μαλλιά και την επιδερμίδα, χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία τους, με την περιττή ενυδάτωση ή ξηρότητα που προσφέρουν τα σαμπουάν πλούσια σε ενυδατικά ή στυπτικά συστατικά που είναι κατάλληλα για άλλους τύπους μαλλιών.

Εxtra Tip! Επέλεξε ΟΡΓΑΝΙΚΑ!


Τα χημικά σαμπουάν, εκτός από τις αρνητικές επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας, καθαρίζουν τα μαλλιά, χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες λόγω των χημικών συστατικών τους.

Αντιθέτως τα βιολογικά σαμπουάν περιέχουν φυσικά φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία είναι συμβατά με τον οργανισμό μας και τα ευεργετικά στοιχεία που μας προσφέρουν απορροφώνται από τα μαλλιά και το δέρμα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Θα βρείτε πληθώρα επιλογών για κάθε τύπο μαλλιών από τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου στο WWW.ORGANICBRANDS.GR

Φροντίστε για σας και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό που του αξίζει! Προϊόντα που νοιάζονται ταυτόχρονα για την υγεία και την ομορφιά μας!

The post Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό σαμπουάν για σας! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα