Lofts: η πιο ενδιαφέρουσα νέα τάση στην urban κατοίκηση!

Έκανε την εμφάνισή της στο Μανχάταν, από κεί επεκτάθηκε σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αμερικής, πέρασε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, κατέκτησε τις Μητροπόλεις της Ευρώπης, και την τελευταία πενταετία τη βλέπουμε να εισχωρεί δειλά και στην Ελλάδα! Η Μάγδα Κ. Μαυρίκη – αρχιτέκτων μηχανικός σας παρουσιάζει υπέροχα loft.

Τι είναι loft; Δύο οι ορισμοί του: Είτε αφορά έναν open χώρο κατοικίας, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, και διαχωρίζεται ως ξεχωριστό μόνο το μπάνιο. Είτε αφορά μία κατοικία διώροφη, στην οποία ο πάνω

όροφος είναι μικρότερου εμβαδού από τον κάτω, δημιουργώντας έναν εσωτερικό χώρο διπλού ύψους. Σε κάθε περίπτωση η κοινή βάση είναι ότι ως loft ορίζεται ο χώρος που προϋπήρχε ως βιομηχανικός, και μετατρέπεται σε κατοικία διατηρώντας κάποια πιο βαριά στοιχεία (τοίχοι από τούβλο, βιομηχανικά κουφώματα, μεταλλικές σκάλες).

Σας παρουσιάζουμε εδώ λοιπόν, τα ωραιότερα lofts της Νέας Υόρκης. Εμπνευστείτε από τα ψηλοτάβανα σαλόνια, από τις μεγάλες βιβλιοθήκες, από τα παράθυρα με θέα το skyline πόλης, από το τούβλο, από το μέταλλο, από τα μικρά αίθρια. Είναι ο νέος τρόπος να κατοικούμε το κέντρο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα