Kαθαρά πινέλα: Tο μυστικό για ένα σωστό μακιγιάζ!

Ο καθαρισμός των πινέλων θα μπορούσε από πολλούς να θεωρηθεί ως το πιο βαρετό κομμάτι στη διαδικασία του μακιγιάζ. Παρ’όλ’αυτά είναι το πιο σημαντικό σημείο, το οποίο δεν πρέπει να παραλείπουμε.

Με τη χρήση καθαρών πινέλων, όχι μόνο αποφεύγουμε πιθανές μολύνσεις της επιδερμίδας, λόγω της συσσώρευσης μικροβίων, αλλά πετυχαίνουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας.

Δείτε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε:

~Βρέχουμε ένα-ένα τα πινέλα και τα σφουγγαράκια με χλιαρό νερό. Οι τρίχες των πινέλων θα πρέπει να «κοιτάνε» προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίξουν και

χαλάσει το σχήμα τους.
~Τοποθετούμε μικρή ποσότητα αντισηπτικού σαπουνιού στην παλάμη και τρίβουμε πολύ απαλά το πινέλο, με τις τρίχες πάντα προς τα κάτω. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό, και αν χρειάζεται επαναλαμβάνουμε με σαπούνι μέχρι να καθαρίσει τελείως.
~Αφού βεβαιωθούμε πως το πινέλο ή το σφουγγαράκι είναι τελείως καθαρό, πιέζουμε ελαφρά ούτως ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα νερού.
~Τοποθετούμε τα πινέλα σε μια καθαρή πετσέτα πάντα «ξαπλωτά» και περιμένουμε μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
~Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά τον καθαρισμό, λίγη μαλακτική κρέμα μαλλιών. Περιμένετε πέντε λεπτά ξεβγάλτε. Έτσι, οι τριχούλες θα παραμείνουν μαλακές.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά σπρέϋ, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να απολυμαίνετε τα πινέλα εύκολα και γρήγορα ύστερα από κάθε χρήση!

Βιργινία Κύρκου
Make-up Artist
Facebook Page: Virginia’s beauty world

The post Kαθαρά πινέλα: Tο μυστικό για ένα σωστό μακιγιάζ! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα