Return of the Obra Dinn

Το νέο game του δημιουργού του Papers, Please.

Ο Lucas Pope, δημιουργός του εκκεντρικού Adventure/Simulation Papers, Please, ανακοίνωσε την επόμενή του δημιουργία που θα ονομάζεται Return of the Obra Dinn.

Πρόκειται για ένα 3D First-Person παιχνίδι μυστηρίου το οποίο θα διαδραματίζεται σε ένα εμπορικό πλοίο της Ανατολικής Ινδίας το 1808, με ένα γενικότερο ύφος εμπνευσμένο από παλιά Mac games.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός στο TIGForums το σκηνικό του παιχνιδιού: "Το 1802, το εμπορικό πλοίο 'Obra Dinn' ξεκίνησε από το Λονδίνο για την Ανατολή με φορτίο πάνω από 200 τόνους αγαθών. Έξι μήνες αργότερα δεν είχε ακόμα φτάσει στο σημείο συνάντησης στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και θεωρήθηκε αγνοούμενο. Νωρίς το πρωί της 14ης Οκτωβρίου του 1808 το Obra Dinn εμφανίστηκε στο λιμάνι με κατεστραμμένα τα πανιά και χωρίς πλήρωμα. Εσείς, σαν ασφαλιστής για το παράρτημα του Λονδίνου της East India Company πρέπει να βρείτε τρόπο να ανεβείτε στο καράβι και να ανακτήσετε το ημερολόγιο του καπετάνιου για να αξιολογήσετε την κατάσταση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το Return of the Obra Dinn δεν φαίνεται να μοιάζει καθόλου με το Papers, Please και σύμφωνα με τον ίδιο τον Pope, αυτό ήταν μια ηθελημένη απόφαση. "Θα ήθελα να βάλω μια πρόκληση στον εαυτό μου και έτσι αυτό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Papers, Please. Θα υπάρχει μικρότερη δημιουργικότητα όσον αφορά το gameplay, καθώς θέλω αντί αυτού να πειραματιστώ με το rendering, την ιστορία και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα έχω απλά μια γενική ιδέα για την αφήγηση. Ελπίζω να καταφέρω να πιάσω ένα έντονο μυστήριο με αγωνία και ανατροπές στον περιορισμένο χώρο ενός παλιύ εμπορικού πλοίου. Δεν θα υπάρχει μια κλασική 'συνέλεξε αντικείμενα και ψάξε για στοιχεία' δομή".

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό στυλ, θα ακολουθεί το ύφος των παλιών 1-bit rendering Mac games. Ο πρώτος υπολογιστής του Pope ήταν ένα Mac Plus και όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει μια αδυναμία από τότε για αυτήν την αισθητική. "Θα ήθελα να αποτυπώσω το λεπτομερές ασπρόμαυρο στυλ των παλιών Mac games σε ένα real time First-Person game".

O Pope πιστεύει ότι θα χρειαστεί περίπου μισό χρόνο για να ολοκληρώσει το Return of the Obra Dinn, επομένως λογικά μπορούμε να το αναμένουμε στα τέλη του 2014.

Διαβάστε εδώ το review της προηγούμενης δημιουργίας του Lucas Pope, Papers, Please.

Keywords
Τυχαία Θέματα