Το PlayStation έρχεται στην Κίνα

Μετά το Xbox One ακολουθεί το PlayStation 4. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/5/14] Η Sony σε συνεργασία της με την Shanghai Oriental Group Co Ltd θα ξεκινήσει την πώληση των PlayStation κονσολών στην Κίνα, 14 χρόνια μετά

την άρση απαγόρευσης της πώλησης κονσολών στην χώρα. Σύμφωνα με το BusinessWeek, η Sony θα προχωρήσει στον σχηματισμό 2 επιχειρήσεων με την Κινεζική εταιρία με σκοπό να ξεκινήσουν να φτιάχνουν και να πωλούν κονσόλες. Η Sony θα έχει στην πρώτη επιχείρηση το 70% των μετοχών ενώ στην δεύτερη το 49%.

Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζουμε αν η κονσόλα που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα θα είναι το PlayStation 4 καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία. Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί και τα πρόσφατα γεγονότα, όταν η Microsoft ανέφερε ότι είναι έτοιμη να ελευθερώσει στις αγορές της Κίνας το Xbox One. Κάτι που επίσης αξίζει να αναφέρουμε είναι πως από το 2000 η Κίνα απαγόρευσε τις κονσόλες με φόβο την αρνητική επίδραση στην πνευματική και φυσική κατάσταση των παιδιών.

Όμως είναι αδιαμφισβήτητο πως η Κίνα έχει από τις μεγαλύτερες αγορές όσον αφορά τα video games και είναι σημαντικό και για τις δυο εταιρίες (Sony, Microsoft) να επεκταθούν σε αυτές όσο το γρηγορότερο δυνατόν. Τέλος το γεγονός ότι θα εισχωρήσουν οι κονσόλες αυτές στην Κίνα δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει και τα απαραίτητα μέτρα «λογοκρισίας» για τα games.

[UPDATE: 27/5/14] Το PlayStation 4 τελικά αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα σε συνεργασία με την Shanghai Oriental Pearl Culture Development (OPCD).

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η OPCD είναι τμήμα της Shanghai Media Group, μητρική της BesTV, η οποία είναι ο συνεργάτης της Microsoft για το Xbox One στην Κίνα.

Η Sony και η OPCD θα δημιουργήσουν δύο εταιρείες: Την Shanghai Oriental Pearl Sony Computer Entertainment Culture Development (σσ. ένα... μικρό διακριτικό όνομα!) η οποία θα διαχειρίζεται την κατασκευή και την πώληση της κονσόλας, ενώ η SCE Shanghai θα διαχειρίζεται την εξυπηρέτηση πελατών, τις πωλήσεις, τις άδειες και την διανομή μεταξύ άλλων του software.

Η Sony ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το πότε θα κυκλοφορήσει ακριβώς το PS4 στην Κίνα. Θυμίζουμε πως το Xbox One αναμένεται στην Ασιατική χώρα τον Σεπτέμβριο.

Συζητήστε όλα τα τεχνολογικά νέα στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld καθώς δείτε και τις τελευταίες ειδήσεις για το PS4.

Keywords
Τυχαία Θέματα