Remember Me: Preview των chapters 3-5

Παίξαμε μια νεότερη έκδοση του Remember Me ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει και σας μεταφέρουμε νέες πληροφορίες.

Τον Φεβρουάριο μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα δύο πρώτα chapters του νέου Action της Dotnod Entertainment, Remember Me. Ακολούθησε ένα πλήρες preview από το GameWorld στο οποίο σας εξηγήσαμε αναλυτικά το τι είδαμε από μία ώρα gameplay. Ύστερα από τρεις μήνες, παραλάβαμε ένα νέο, πιο πρόσφατο preview code του Remember Me, το οποίο εκτός από τα δύο πρώτα chapters, περιελάμβανε στη συνέχεια και τα κεφάλαια 3-5.

To

αντίτυπο που λάβαμε ανέφερε ότι περιλαμβάνει το μισό παιχνίδι! Αν αυτή η πληροφορία όντως ισχύει, τότε το πιθανότερο είναι το Remember Me να περιλαμβάνει 10 chapters και αν συνυπολογίσετε ότι τα δύο πρώτα κεφάλαια είναι μικρά, τότε ο συνολικός χρόνος που θα απαιτείται να το τερματίσετε εκτιμούμε ότι θα κυμαίνεται στις 8 ώρες, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια των κεφαλαίων 6-10 θα είναι ανάλογη των αμέσως προηγούμενων. Το Remember Me διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας άρα μπορεί στο τρίτο και δυσκολότερο ενδεχομένως να χρειαστείτε περισσότερες ώρες για να το τερματίσετε.

Θυμίζουμε ότι η πρωταγωνίστρια του Remember Me είναι η Nilin. Πρόκειται για μια memory hunter, η οποία έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει στις αναμνήσεις όποιου θέλει και να τις αλλάζει. Η εμφάνισή της είναι αρκετά προσεγμένη αφού έχει καλλίγραμμο σώμα και ρούχα που της ταιριάζουν χωρίς να την μετατρέπουν σε eye candy. Φοράει ένα γκρι φανελάκι, ένα άσπρο κοντό σακάκι, τζιν και μπότες με κόκκινη σόλα (εμφανισιακά μοιάζουν με αυτές της εταιρείας Louboutin).

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι του 2084 όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και οι άνθρωποι έχουν γίνει πολύ σκληροί. Η Nilin, μετά από την αμνησία που της προκάλεσαν, προσπαθεί να επανακτήσει τις αναμνήσεις της και σε αυτό δεν είναι μόνη. Έχει συμμάχους που την βοηθούν να θυμηθεί. Της αναθέτουν και της εξηγούν διάφορες αποστολές. Απώτερος σκοπός της Nilin είναι να βρει την πηγή του κακού.

{youtube}Ui9x2YNje-k|400|300{/youtube}

Νέα είδη εχθρών
Από το τέταρτο κεφάλαιο κι έπειτα θα σταματήσετε να παίζετε ξύλο με τους βαρετούς limpers και θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια στοιχειώδης ποικιλία εχθρών. Από εδώ και πέρα οι κυριότεροι εχθροί σας θα είναι δύο ειδών. Οι πρώτοι είναι ρομπότ τα οποία φορούν μια στολή που θυμίζει μια μίξη Power Rangers και Iron Man και οι δεύτεροι είναι φτερωτά ρομπότ που πετούν διάφορα bolts ή βόμβες.

Η μάχη είναι έντονη, γρήγορη και ενδιαφέρουσα καθώς σε πολλά σημεία θα δείτε συνδυασμό από ranged και melee ρομπότ που θέλουν να σας σκοτώσουν. Θα πρέπει να αποφεύγετε τις επιθέσεις, να εκτελέσετε σωστά τα combos και να καθαρίσετε την πίστα. Αν ξέρετε τα combos απ’ έξω και παρατηρείτε τι γίνεται γύρω σας τότε δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βγείτε από μία μάχη ζωντανοί. Θα πρέπει κυρίως να βασιστείτε στα αντανακλαστικά και την ευστροφία σας. Παρόλα αυτά, επειδή μπορεί να δυσκολευτείτε, μην ξεχνάτε ότι έχετε και ειδικές επιθέσεις, τα λεγόμενα S-Pressens, με τις οποίες θα βγείτε εύκολα από την δύσκολη θέση.

Ένα από τα καινούρια S-Pressens που είδαμε σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα εχθρικά ιπτάμενα ρομπότ σε φιλικά ενώ ένα άλλο καταστρέφει τις ασπίδες των δυνατών εχθρών. Μπορεί να έχετε τα S-Pressens για να σας σώσουν την τελευταία στιγμή αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε γρήγορα και έξυπνα, καθώς μερικοί εχθροί έχουν συγκεκριμένα αδύναμα σημεία. Για παράδειγμα, ορισμένοι εξ αυτών είναι αόρατοι και σας χτυπούν χωρίς να τους βλέπετε, αν όμως ανοίξετε το φως δίπλα σας τότε θα γίνουν ορατοί και φυσικά θα είναι παιχνιδάκι να τους νικήσετε.

Puzzle elements
Το Remember Me δεν είναι σε καμία περίπτωση καθαρό Adventure γιατί δεν έχει τους γρίφους που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο genre. Δεν θα πρέπει να βρείτε αντικείμενα και ούτε υπάρχουν κρυμμένες περιοχές για να ανακαλύψετε. Παρόλα αυτά οι δημιουργοί φαίνεται ότι ήθελαν να προσθέσουν μερικά μικρά puzzles.

Ένα από αυτά σας ζητάει να πυροβολήσετε με το Junk Bolt (το γάντι-όπλο σας) διάφορες μπάρες έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι και να περάσετε απέναντι, σε ένα μέρος που μέχρι πρότινος ήταν άβατο. Δεν γνωρίζουμε για το αν θα υπάρχουν ανάλογου τύπου γρίφοι και στα επόμενα κεφάλαια, αλλά δεδομένου ότι παίξαμε 5 ώρες και συναντήσαμε μόνο έναν, αυτό μας λέει ότι μάλλον είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Memory Remix και Boss Fights
Κλείνοντας θα αναφερθούμε σε δύο από τα κυριότερα στοιχεία του Remember Me. Ένα από αυτά είναι τα Memory Remixes που είναι και κάτι το πρωτότυπο. Μπορέσαμε λοιπόν να δούμε και το δεύτερο Memory Remixes από τα συνολικά τέσσερα που υπάρχουν σε όλο το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας αναφέρουμε τι ήταν (για λόγους αποφυγής spoiler). Γεγονός όμως είναι ότι το εν λόγω memory remix μας κάνει να σκεφτόμαστε για το αν αυτή η δύναμη της Nilin είναι τόσο αθώα όσο μας την παρουσιάζουν ή όχι, αφού στο ξεκίνημα του σεναρίου είχαμε δει ότι ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησε κάποιο remix ήταν για να σωθεί. Το τελικό συμπέρασμα όμως θα μπορέσουμε να το βγάλουμε στην τελική έκδοση του Remember Me.

Τέλος, όσον αφορά στα boss fights, παρατηρήσαμε ότι η δυσκολία τους είναι αρκετά..."ελαστική" και αφήνει περιθώρια για λάθη. Κατά τη διάρκεια της μάχης θα δείτε διάφορα hints στο κάτω μέρος της οθόνης τα οποία λένε εν συντομία ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενό σας βήμα. Αν δεν το δείτε την πρώτη φορά και κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πρέπει, τότε το hint θα ξαναεμφανιστεί. Οι φάσεις των boss fights δεν ξεπερνούν τις τρεις ενώ μετά από λίγο καταντούν κουραστικές. Όπως προαναφέραμε όμως, ακόμα κι αν δεν καταφέρετε αμέσως να πράξετε ότι σας ζητάει η engine, θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες....αρκεί φυσικά να παραμείνετε ζωντανοί στο πεδίο της μάχης! Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο χάνετε ενέργεια τόσο θα αρχίσουν να εμφανίζονται παρεμβολές στην οθόνη, το πλήθος των οποίων θα εξαρτάται από το damage που έχετε δεχτεί.

Έξω απ' τα συνηθισμένα
Με βάση τις μεχρι τώρα πληροφορίες από τα δύο preview codes, το Remember Me δείχνει να έχει πολύ περισσότερες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα στοιχεία απ' όσα περιμέναμε. Οι γρίφοι είναι κάτι που σίγουρα δεν αναμέναμε σε τέτοιο βαθμό, καθώς επίσης και τα διάφορα S-Pressens που μοιάζουν με τα Vigors από το Bioshock Infinite. Το voice acting είναι για άλλη μια φορά κορυφαίο και τα γραφικά -με εξαίρεση την πτώση του frame rate σε μερικά σημεία- θα σας καθηλώσουν.

To Remember Me θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου για PC, PS3 και Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα