Τον μαχαίρωσε αφού έπαιξαν Gears of War 3

13χρονος μαχαίρωσε φίλο του επηρεασμένος απ' το Shooter της Epic Games.

Μία υπόθεση δύο σκωτσέζων gamers ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα σύμφωνα με την Daily Mail, βάση της οποίας μετά από ένα multiplayer match στο Gears of War 3 ο ένας εκ των δύο κυνήγησε και μαχαίρωσε το φίλο του. Στη συνέχεια

τον άφησε αιμόφυρτο λέγοντας του απλά "Μην πεθάνεις".

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Απριλίου 2012 στο Clydebank της Σκωτίας και εκδικάστηκε αυτή την εβδομάδα απ' το Ανώτατο δικαστήριο της Γλασκώβης. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι δύο νεαροί φίλοι έπαιζαν Gears of War 3, όταν σε στιγμή εκνευρισμού ο ένας εκ των δύο άρπαξε ένα μαχαίρι, κυνήγησε τον φίλο του κι όταν τον έπιασε του κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό, με τρόπο που...θύμιζε το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gears of War 3 έχει ένδειξη 18+ την οποία προφανώς αμελούσαν τόσο τα δύο παιδιά όσο και οι γονείς τους. Ο δράστης ήταν πέρυσι 13 ετών και ο φίλος του 14.

Το θύμα αναγκάστηκε να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο και η επέμβαση χρειάστηκε 20 ράμματα, καθότι το τράυμα ήταν έντονο. Η Microsoft απ' την άλλη απάντησε ότι διαθέτει προηγμένα parental controls στο Xbox 360 τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους γονείς ώστε να ελέγχουν -αν θέλουν- το πως θα παίζουν και θα επικοινωνούν τα παιδιά μεταξύ τους.

Η βία στα video games μπορεί να είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, τόσο στην περίπτωση του Μπρέιβικ που το 2011 σκότωσε 69 άτομα (παραδέχτηκε αργότερα ότι έπαιζε Call of Duty: Modern Warfare 2), όσο και δύο νεαρών παικτών του Doom που το 1999 σκότωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους 12 συμμαθητές και τον καθηγητή τους. Απ' την άλλη, η UKIE (Ένωση Οικιακής Ψυχαγωγίας στη Μ. Βρετανία) δηλώνει ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα video games και η πραγματική βία σχετίζονται μεταξύ τους. Ο Andy Payne, πρόεδρος της ένωσης, παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αναγραφόμενες ηλικίες των games καθώς και τα parental controls, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα