Ori and the Blind Forest

Έρχεται στις κονσόλες της Microsoft και στα PC.

Στην περασμένη E3 η Microsoft μας αποκάλυψε μία νέα δημιουργία, η οποία δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους πολυαναμενόμενους indie τίτλους της χρονιάς. Πρόκειται για το Ori and the Blind Forest της Moon Studios,

για το οποίο πριν από λίγη ώρα είδαμε ένα live gameplay βίντεο στα πλαίσια της press conference που παραχώρησε η Microsoft κατά την διάρκεια της Gamescom.

http://www.youtube.com/watch?v=9Jueuo6GscE

Τι είναι όμως το Ori and the Blind Forest και για ποιους λόγους είναι τόσο ξεχωριστό; Σε πρώτη φάση έχουμε να κάνουμε με μία δημιουργία που εντυπωσιάζει με το art direction της. Η engine που χρησιμοποιείται εδώ είναι η Unity, την οποία τον τελευταίο καιρό αρκετοί indie developers δείχνουν να την προτιμούν, όπως είδαμε για παράδειγμα στο Max: The Curse of Brotherhood του Xbox One. H γενικότερη αισθητική που αποπνέει πάντως το Ori and the Blind Forest θυμίζει έντονα πρόσφατα 2D Platform που αγαπήσαμε όπως το Rayman Legends και το Child of Light.

Όσον αφορά το gameplay, με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, αλλά και από τα λεγόμενα των προγραμματιστών της Moon Studios, έχουμε να κάνουμε με ένα Metroidvania. Βέβαια όπως είδαμε και στο παραπάνω βίντεο τα Platform στοιχεία είναι πολύ πιο έντονα από τα αντίστοιχα RPG. Παρόλα αυτά, ο Ori (ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας) θα έχει πρόσβαση σε ένα ξεχωριστό skill tree, στο οποίο θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα abilites. Μία επίσης καινοτομία που συναντάμε εδώ είναι τα soul links. Τα τελευταία αποτελούν checkpoints, τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε σε όποιο σημείο εσείς επιθυμείτε ξοδεύοντας το αντίστοιχο resource. Τα resources αυτά πάντως είναι αρκετά δυσεύρετα και θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με φειδώ.

Εσάς πως σας φαίνεται το Ori and the Blind Forest μέχρι στιγμής; Πιστεύετε ότι δικαιολογεί το hype που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό; Πείτε μας τις απόψεις σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

To Ori and the Blind Forest θα κυκλοφορήσει το 2014 για PC και Xbox One, ενώ το 2015 θα διατεθεί για Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα