Minecraft Realms: Servers επί πληρωμή

Η Mojang στοχεύει σε μηνιαία συνδρομή από τους servers!

Το Minecraft φημίζεται για το χαμηλό κόστος αγοράς του και το τεράστιο περιεχόμενό του. Στα πρότυπα λοιπόν που έχει ορίσει η αγορά των games (ή που επιχειρούν να μας "ορίσουν" τα τελευταία χρόνια) η σουηδική Mojang αποφάσισε να εισάγει ένα νέο προαιρετικό συνδρομητικό μοντέλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της προγραμματιστικής εταιρείας, Carl Manneh, παραχώρησε συνέντευξη σε σουηδικό site

ανακοινώνοντας το Minecraft Realms, μια συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα κάνει τη δημιουργία server πιο εύκολη. "Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το community του παιχνιδιού σκοπεύει να πληρώσει για αυτή την υπηρεσία" δήλωσε. Το να δημιουργήσει κάποιος server γίνεται ήδη, είτε μέσω τρίτων εταιρειών, είτε στο PC σας (αν είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών), συνεπώς η Mojang είπε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και επίσημα.

Όσοι γίνετε συνδρομητές θα μπορείτε μέσω του Minecraft Realms να έχετε έναν server με πλήρη έλεγχο του περιεχομένου (δηλαδή των mods) που θα εγκαθίστανται σε αυτόν. Κάτι τέτοιο -σύμφωνα με τον Manneh- θα ενδιαφέρει σίγουρα τους γονείς που δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να βλέπουν ακατάλληλο περιεχόμενο. Ο server θα μπορεί να ανοίξει από τον συνδρομητή και να έχουν πρόσβαση σε αυτόν ακόμα και όσοι από εσάς έχουν απλά αγοράσει το Minecraft και δεν πληρώνουν συνδρομή. Η Mojang σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα 10 εκατομμύρια PC gamers που την έχουν τιμήσει με την αγορά τους, καθώς και τους κατόχους του Minecraft σε smartphones (Android/iOS). Για το Xbox 360 δεν έγινε κάποια αναφορά.

Το Minecraft Realms αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στο Μάιο, αρχικά για PC, με τη συνδρομή να κοστίζει περί τα 10-15 δολάρια (περίπου 8-12 ευρώ). Το Minecraft κοστίζει αυτή τη στιγμή 20 ευρώ από το επίσημο site.

Διαβάστε το review του Minecraft από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα