Microsoft HoloLens

Head-mounted display... ολογραμμάτων από την Microsoft

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για το Xbox App και τα Windows 10 η Microsoft μας εξέπληξε, αυτή τη φορά με μια νέα τεχνολογία που ετοιμάζει.

Πρόκειται για τα Microsoft HoloLens, ένα head-mounted display που θα

προβάλει μπροστά σας ολογράμματα όσο το φοράτε. Θα μπορείτε για παράδειγμα να δείτε μέσω αυτών τηλεόραση ή να έχετε πρόσβαση στο Internet, μέσω εικονικών οθονών που θα βλέπετε μπροστά σας.

http://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Το headset που ήταν μέχρι πρότινος γνωστά ως "Project Baraboo", έχει κάμερα 120 μοιρών για τον κάθε φακό, συνεπώς μεγαλύτερο έυρος από αυτό του Kinect. Επομένως μπορείτε να δείτε ακόμα και τα χέρια σας ενώ τεντώνεστε. Οι σένσορες διαθέτουν CPU, τσιπ γραφικών και μία...HPU (holographic processing unity) που παράγει ολογράμματα.

Για να δημιουργηθούν τα ολογράμματα, το φως αντανακλά εκατομμύρια φορές στην αποκαλούμενη και ως "light engine" της συσκευής. Τα φωτόνια μετά εισέρχονται στους δύο φακούς και περνούν από μπλε, πράσινους και κόκκινους χρωματισμούς (RGB) πριν φτάσουν στο μάτι σας. Για να μην μπερδεύεστε, σε αντίθεση με το Oculus Rift, εδώ βλέπετε το δωμάτιό σας, απλά προβάλλεται μπροστά σας ένα 3D περιβάλλον με ολογράμματα, κάτι σαν...augmented reality, με το οποίο αλληλεπιδράτε.

http://www.youtube.com/watch?v=aAKfdeOX3-o

Μέσω του HoloLens θα μπορείτε πέρα απ' το να χειριστείτε εφαρμογές να παίξετε ακόμα και games. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το δημιούργημα της Microsoft, πότε θα κυκλοφορήσει και σε τι τιμή.

Συζητήστε για το HoloLens σε αυτό το forum topic.

Keywords
Τυχαία Θέματα