Στημένα ματς στο Counter-Strike

Μετά τα MOBA σειρά έχει το CS.

Ένα ματς Counter-Strike που έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο ανάμεσα στις ομάδες iBUYPOWER και NetcodeGuides.com επιβεβαιώθηκε πως ήταν στημένο.

Οι δύο αυτές ομάδες παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο του Counter-Strike παγκοσμίως στην Αμερική και τον Αύγουστο του 2014 βρέθηκαν αντιμέτωπες στα πλαίσια της πέμπτης σεζόν του CEVO Professional. Το παιχνίδι βρήκε την iBUYPOWER να χάνει με 4-16, παρότι ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η iBUYPOWER χρησιμοποίησε στρατηγικές αστείες για μια ομάδα του μεγέθους

της. Οι παίκτες προσπαθούσαν να πάρουν kills χρησιμοποιώντας μόνο μαχαίρια, ενώ ήταν πίσω στο σκορ, γελούσαν ενώ έχαναν και διάφορα ακόμα περιστατικά τέτοιας φύσης. Κάτι τέτοιο όμως έβαλε τους φανατικούς του παιχνιδιού σε σκέψεις για το αν το παιχνίδι ήταν στημένο. Πολλοί ισχυρισμοί για κάτι τέτοιο υπήρχαν εκείνη την περίοδο, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν ύστερα από τη θέση του The Daily Dot, που υποστήριζε πως η ομάδα ήταν κουρασμένη μετά από τη διαμονή της στην Κολωνία για το ESL One, σε συνδυασμό με το ότι δεν είχαν προπονηθεί στο συγκεκριμένο map.

Όμως, το The Daily Dot έλαβε πληροφορίες από πολλές πηγές, που επιβεβαιώνουν ισχυρισμούς για το εν λόγω παιχνίδι. Οι νέες πληροφορίες κατέφθασαν με τη μορφή SMS, τα οποία διέρρευσαν από την πρώην κοπέλα του Derek “dboorn” Boorn (παίκτη των Torqued) και εμφανίζουν τον ίδιο να εξηγεί πως το παιχνίδι ήταν στημένο και εκείνος εμπλεκόμενος με αυτό.

Τα παραπάνω μηνύματα αποκαλύπτουν πολλές ακόμη λεπτομέρειες, όπως το ότι ο Duc “cud” Pham, ένα γνωστό μέλος της κοινότητας του Counter- Strike, είχε φτιάξει πολλαπλούς λογαριασμούς και στοιχημάτιζε για καθέναν από αυτούς, αποφέροντάς του 1.200 δολάρια για κάθε έναν από αυτούς, σύμφωνα με το CSGO Lounge. Η αυθεντικότητα των SMS επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από το ίδιο το The Daily Dot.

Για να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση, ο Shahzeb “ShahZam” Khan, μέλος των Cloud9, παραδέχθηκε πως στοιχημάτισε εναντίον των iBUYPOWER τον Αύγουστο. Αρχικά σκόπευε να ποντάρει υπέρ των iBUYPOWER, αλλά ο Casey Foster, ιδρυτής των Netcode Guides, τον συμβούλεψε να μην το κάνει. Επιπλέον, ο Khan με δηλώσεις του στο The Daily Dot επιβεβαίωσε την όλη ιστορία.

Διαβάστε το review του Counter-Strike: Global Offensive από τον Μιχάλη Μητρόπουλο, και επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο που έχει συμβεί, καθώς στημένα ματς είχαμε παλιότερα και στο League of Legends.

Keywords
Τυχαία Θέματα