Fright Fight

Ένα fighting game τεσσάρων παικτών στα χνάρια των Super Smash Bros.

Στο App Store της Apple μπορεί κανείς να βρει τα πιο περίεργα games. Αυτό όμως που του λείπει είναι ένα παιχνίδι σαν

το Super Smash Bros. και είναι απορίας άξιο γιατί τόσα χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κάποια προγραμματιστική εταιρεία να μεταφέρει αυτό το είδος στα κινητά και τα tablets, την στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη σειρά της Nintendo έχει γίνει αρκετά αγαπητή από τους παίκτες.

Αυτό το κενό θα προσπαθήσει να καλύψει η APPSolute Games με το Fright Fright, το οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει ως το πρώτο cross-platform 3D online multiplayer παιχνίδι ξύλου, δίνοντας σας την δυνατότητα να παίξετε ενάντια σε άλλους παίκτες, ανεξάρτητα από την συσκευή που χρησιμοποιούν. Ο σκοπός της APPSolute Games είναι να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ύφος και gameplay με τα Super Smash Bros. και -αν τα καταφέρει- πιστεύουμε ότι θα έχει ένα δυνατό franchise για να εκμεταλλευτεί και ένα μεγάλο κοινό που θα ασχοληθεί μαζί του.

Οι χαρακτήρες
Στο Fright Fight ρίχνεστε σε διάφορες αρένες και μάχεστε να μείνετε ζωντανοί ενάντια σε έως και τρεις επιπλέον αντιπάλους. Θα υπάρχουν γνωστοί χαρακτήρες από διάφορους μύθους και παραμύθια, με τους τέσσερις αρχικά διαθέσιμους από αυτούς να είναι ένας Werewolf (λυκάνθρωπος), ένα Vampire, ο Grim Reaper (Χάρος) και ο Bigfoot (Μεγαλοπόδαρος). Στο μέλλον θα προστεθούν περισσότεροι, με τους δύο πρώτους να είναι ένα Zombie και ο Frankenstein. Οι αρένες που θα μάχεστε αντλούν επίσης την θεματολογία τους από διάφορους κόσμους, με τα στοιχεία fantasy, horror και steampunk να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το παιχνίδι θα διατίθεται ως Free-to-Play, δίνοντάς σας δωρεάν δύο χαρακτήρες και μια αρένα. Τους επιπλέον χαρακτήρες, τις αρένες, καθώς και διάφορα power-ups και character updates θα χρειαστεί να τα αγοράσετε με χρήματα. Δε γνωρίζουμε ακόμα την φύση των power-ups που θα μπορείτε να αγοράσετε, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε κατά πόσο θα επηρεάζουν το παιχνίδι και αν θα έχουν τον χαρακτήρα του pay-to-win. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να διατεθούν προς αγορά bundles με πολλούς χαρακτήρες και αρένες μαζί. Επίσης, έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι θα υποστηρίζει leaderboards και achievements.

Game modes και χειρισμός
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά δύο game modes, το Free-For-All όπου ο καθένας μάχεται για την... πάρτη του και το Team Brawl όπου χωρίζεστε σε ομάδες των δύο παικτών. Τα modes αυτά θα είναι διαθέσιμα τόσο online όσο και offline εναντίων της A.I.. Ο χειρισμός του Fright Fight (όπως και του Super Smash Bros.) θα είναι απλός, για να είναι εύκολο να χειρίζεστε τον χαρακτήρα σας χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής της συσκευής σας. Το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται επίσης και τα φυσικά κουμπιά της φορητής κονσόλας Nvidia Shield, καθώς και του χειριστηρίου της Android κονσόλας Ouya. Οι χαρακτήρες θα έχουν μια πλειάδα από επιθέσεις, ενώ θα μπορείτε να εξαπολύσετε και διάφορα combos. Οι επιθέσεις των χαρακτήρων θα είναι διαφορετικές ανάλογα με την κίνησή τους. Διαφορετικές επιθέσεις θα υπάρχουν για τις στιγμές που θα είστε στον αέρα ή όταν κάνετε sprint.

Αισθητικά, το Fright Fight φαίνεται πολύ όμορφο από τις εικόνες που έχουν δημοσιευτεί έως τώρα. Το ύφος τους είναι ανάλαφρο έως και χιουμοριστικό στο σχεδιασμό των χαρακτήρων, οι αρένες έχουν έντονα χρώματα, ενώ η ελεύθερη θεματολογία τους δίνει την υπόσχεση ότι θα υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία στα περιβάλλοντα που θα μάχεστε. Σύμφωνα με την APPSolute Games, το πρώτο gameplay βίντεο θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Ιουλίου.

[UPDATE 2/7/13 : Trailer και Photos] Δείτε το τρέιλερ της APPSolute Games για το Fright Fight! Μαζί ανεβάσαμε και photos του παιχνιδιού στη gallery.

{youtube}W1leJwV-S68|400|300{/youtube}

To Fright Fight θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 για iPhone, iPad, συσκευές με λειτουργικό Android, Nvidia Shield και Ouya. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να διατεθεί στο μέλλον για PC, οικιακές κονσόλες και για Mac.

Μέχρι τότε, μπορείτε να διαβάσετε το review του Super Smash Bros. Brawl από το GameWorld και να θυμηθείτε γιατί το συγκεκριμένο είδος έχει γίνει τόσο αγαπητό.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld