DDoS attack σε PSN και Xbox Live

Έχετε ακόμη θέμα σύνδεσης στο PSN; Δείτε την λύση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/12/14] Πριν από μερικές ώρες η γνωστή ομάδα από hackers Lizard Squad έστειλε DDoS Attack σε PSN και Xbox Live.

Αμφότερες οι δύο υπηρεσίες τέθηκαν offline.

Όπως μας ενημερώνει ο Γιάννης Πετρόχειλος (snikefriend) το Xbox Live πέφτει και επανέρχεται. Το PSN βρίσκεται μόνιμα εκτός λειτουργίας. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε ίσως δυσαρεστήσει όσους από εσάς θέλατε να παίξετε online games τις γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο επίθεσης διότι η Sony Pictures, παραγωγής της κωμωδίας "The Interview" που σατιρίζει τον Βορειοκορεάτη πρωθυπουργό Kim Jong Un, έλαβε μια σειρά από αντιδράσεις και κριτικές. Τελικά αποφάσισε να ακυρώσει την Χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία της ταινίας.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι servers της Sony αποδεικνύονται αρκετά ευάλωτοι σε DDoS επιθέσεις.

[UPDATE: 27/12/14] Σήμερα τα PSN και Xbox Live επέστρεψαν μετά τις χθεσινές DDoS attacks.

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσες για το PS4 και συζητήστε τις στο PlayStation forum.

[UPDATE: 30/12/14 - Πως θα λύσετε το θέμα σύνδεησς στο PSN] Αν προσπαθείτε ακόμα να συνδεθείτε στο PlayStation Network μετά την επίθεση DDoS που δέχθηκαν οι servers της Sony, μην ανησυχείτε άλλο! Υπάρχει λύση!

Μέχρι και χθες, 29 Δεκεμβρίου, υπήρχαν πολλές αναφορές για προβλήματα σύνδεσης στο PSN με συνέπεια πολλοί κάτοχοι κονσολών της Sony να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα online modes. Όμως, ψάχνοντας προσεκτικά στο διαδίκτυο, βρήκαμε ένα quick fix για να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο PlayStation Network.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

Βήμα 1: Πηγαίνετε στα Settings > Network > Set up Internet Connection
Βήμα 2: Επιλέξτε Custom setup και κατεβείτε προς τα κάτω στο μενού χωρίς να αλλάξετε τίποτα μέχρι να βρείτε το MTU setting
Βήμα 3: Σημειώστε σε ένα χαρτί τον αριθμό MTU σας κι έπειτα αλλάξτε τον σε 1473
Βήμα 4: Προσπαθήστε να ανοίξετε το PlayStation Store ή κάποιο online παιχνίδι

Το quick fix αυτό έχει δουλέψει για πάρα πολλούς χρήστες αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να μην δουλέψει για εσάς. Αν αυτό συμβεί, δοκιμάστε να αλλάξετε τον αριθμό MTU σε 1450. Θα πρέπει ακόμα να θυμάστε τον αρχικό MTU σας (συνήθως είναι 1500), σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψετε σε αυτόν. Σε περίπτωση που η μέθοδος αυτή δε λειτουργήσει, καλό θα ήταν να βάλετε τον αρχικό σας αριθμό που είχατε σημειώσει.

Για περισσότερες ειδήσεις γύρω από το DDoS σε Sony και Microsoft κάντε κλικ εδώ. Για εκτενή συζήτηση γύρω από τις DDoS επιθέσεις μπείτε σε αυτό το forum topic.

Keywords
Αναζητήσεις
mtu nova forthnet
Τυχαία Θέματα