Forza Horizon 2 – Storm Island DLC

Παραδοσιακό Forza με μία δόση από Dirt.

Με μία γρήγορη ματιά στις κυκλοφορίες του 2014 θα διαπιστώσει κανείς ότι τους τελευταίους τρεις μήνες το Xbox One είχε την τιμητική του με αξιόλογες δημιουργίες όπως τα Sunset Overdrive, Halo: The Master Chief Collection, D4: Dark Dreams Don't Die και Forza Horizon 2. Για το τελευταίο είχαμε γράψει στο σχετικό review μας: "Το 2014 είναι μία ιδιαίτερα κομβική χρονιά στον

χώρο των Racing, καθώς τους προσεχείς μήνες αναμένουμε τα Project Cars, Driveclub και The Crew. H δημιουργία της Playground Games κρίνεται άρτια σε όλους τους τομείς πλην του soundtrack και είναι φανερό ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές του θα πρέπει να μας παρουσιάσουν ένα πολύ καλό πρόσωπο για να καταφέρουν να το συναγωνιστούν." Η κυκλοφορία του Project Cars μετατέθηκε για το 2015, οπότε είναι φανερό ότι το Forza Horizon 2 γκάζωσε και άφησε τα υπόλοιπα πίσω του. Κατόπιν αυτού, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν το Storm Island DLC θα καταφέρει να διατηρήσει αυτό το momentum.

Καταρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εδώ μιλάμε ουσιαστικά για ένα πλήρες expansion και όχι για κάποιο από τα δεκάδες car packs που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες για την σειρά Forza. Κάτι αντίστοιχο είχαμε συναντήσει στο παρελθόν στην περίπτωση του Rally pack για το πρώτο Forza Horizon. Το κόστος πάντως του Storm Island είναι τόσο τσουχτερό, όσο και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που θα συναντήσετε σε αυτό, καθώς κοστίζει 20 ευρώ (10 για τους κατόχους του VIP Pass). Όπως θα δούμε όμως και παρακάτω η υψηλή τιμή διάθεσης αποτελεί το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του DLC, καθώς σε όλους τους υπόλοιπους τομείς θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Το νησί των κεραυνών
Για να φθάσετε στο "Isolla della Tempesta" ή αλλιώς στο νησί στο οποίο λαμβάνει χώρα το Storm Island DLC θα πρέπει να μεταβείτε από τη Νίκαια της Γαλλίας. Η μετάβαση αυτή συνοδεύεται από ένα σύντομο εισαγωγικό cutscene και από ένα road trip. Στο τελευταίο θα οδηγήσετε ένα από τα νέα αμάξια του DLC, το Ford Ranger trophy truck και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.

Ο "κακός" καιρός θα λέγαμε ότι αποτελεί μια θεματική ενότητα πάνω στην οποία στηρίζεται το Storm Island, καθώς οι πυκνές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και η ομίχλη μειώνουν σημαντικά το οπτικό σας πεδίο και δυσχεραίνουν την οδήγηση. Συν τις άλλοις, πλέον υπάρχουν περισσότερα φυσικά και τεχνητά εμπόδια στον δρόμο σας, όπως πέτρες, βαρέλια, ενώ ακόμη και τα checkpoints είναι διαφοροποιημένα σε διάφορους αγώνες. Για παράδειγμα, οι φωτοβολίδες που υπήρχαν στο Forza Horizon 2 για να σας υποδείξουν τα checkpoints έχουν αντικατασταθεί από υπερυψωμένους προβολείς. Εάν τρακάρετε σε αυτούς θα παρατηρήσετε ότι η ταχύτητα του οχήματος σας μειώνεται δραστικά.

Η έλλειψη ορατότητας σας αναγκάζει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση, καθώς ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μία στροφή ή μια ανηφόρα. Για παράδειγμα, ουκ ολίγες φορές μετά από κάποιο εντυπωσιακό άλμα βρεθήκαμε καρφωμένοι σε ένα δέντρο ή σε ένα κτήριο, το οποίο δεν φαίνονταν λόγω της ομίχλης. Να σημειωθεί επίσης ότι το 90% των αγώνων λαμβάνει χώρα στην ύπαιθρο και πέρα από τα αμάξια που είναι σχεδιασμένα για off-road αγώνες θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ δύσκολο να κοντρολάρετε μια Ferrari ή μια Bugatti Veyron σε ένα τέτοιο περιβάλλον ακόμη και αν έχετε εγκαταστήσει τα απαραίτητα upgrades (αναρτήσεις, αγωνιστικά ελαστικά κ.ο.κ.). Κατόπιν αυτού, θα λέγαμε ότι ο βαθμός πρόκλησης είναι αισθητά αυξημένος σε σύγκριση πάντα με το Forza Horizon 2 και θα χρειαστεί αρκετές φορές να κάνετε rewind για να καταφέρετε να τερματίσετε στις πρώτες θέσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=GJFCrYLIaX4

Με βάση τα παραπάνω, θα λέγαμε ότι το Storm Island DLC φέρει σε μεγαλύτερο βαθμό την σφραγίδα της Playground Games από ότι το Forza Horizon 2. Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αφού αρκετά από τα στελέχη της άνηκαν για αρκετά χρόνια στο δυναμικό της Codemasters έχοντας εργαστεί στο Colin Mac Rae: Dirt και στις υπόλοιπες κυκλοφορίες της ομώνυμης σειράς.

Πλούσιο περιεχόμενο
Το Storm Island DLC περιλαμβάνει διάφορα αγωνίσματα και ακολουθεί μια gauntlet δομή, κοινώς θα πρέπει να κερδίσετε συγκεκριμένους αγώνες για να προχωρήσετε παρακάτω. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι συνολικά υπάρχουν έξι tiers, σε καθένα από αυτά έχουμε τέσσερα ξεχωριστά τουρνουά που εκτυλίσσονται με την σειρά τους σε τρεις αγώνες και ένα ακόμη ξεχωριστό event. Στο τελευταίο αγωνίζεστε με ένα συγκεκριμένο αμάξι (1985 MG Metro 6R4 Group B, 1992 Mitsubishi Galant VR4, Mini All4 Racing X-Raid, 2013 Robby Gordon #7 Speed Energy Drink Stadium Super Truck, Ford Ranger trophy truck, 1976 Ford Fiesta), το οποίο είναι ουσιαστικά ένα από τα έξι νέα οχήματα που περιλαμβάνονται στο DLC.

Συνολικά λοιπόν συναντάμε δεκάδες διαφορετικά τουρνουά αν και αρκεί να νικήσετε σε 15 από αυτά για να ξεκλειδώσετε το Storm Island Finale. To τελευταίο είναι ένας αγώνας που θα δοκιμάσει την αντοχή σας, καθώς λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη σχεδόν την έκταση του χάρτη. Για τα δεδομένα μάλιστα ενός DLC το μέγεθος του χάρτη είναι πραγματικά τεράστιο καθώς καταλαμβάνει το 1/3 περίπου του αντίστοιχου του Forza Horizon 2. Πέρα από τα βασικά τουρνουά υπάρχουν και αρκετές ακόμη δραστηριότητες όπως τα Bucket List Challenges, τα οποία όπως και στο βασικό παιχνίδι μπορούν να ολοκληρωθούν και co-op. Επίσης, συναντάμε και αρκετά collectables με την μορφή διαφημιστικών πινακίδων. Σπάζοντας τις πινακίδες αυτές αποκτάτε έκπτωση στα upgrades των οχημάτων σας. Συν τις άλλοις, υπάρχει και ένα ακόμη κρυφό όχημα στον χάρτη και θα πρέπει να τον εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή για να το προσθέσετε στην συλλογή σας.

Από τα καλύτερα DLC της χρονιάς
Το Storm Island διαθέτει όλα τα στοιχεία που οδήγησαν το Forza Horizon 2 στην κορυφή και παράλληλα έχει μια ξεχωριστή ταυτότητα βασισμένη στις παρελθοντικές δημιουργίες των πρώην στελεχών της Codemasters. Όπως προαναφέραμε το μοναδικό αρνητικό στοιχείο που συναντάμε εδώ είναι η υψηλή τιμή, παρόλα αυτά αν διαθέτετε τα χρήματα αυτά και θέλετε να επισκεφθείτε ξανά ένα από τα κορυφαία Racing του 2014 και να λάβετε μέρος σε νέους συναρπαστικούς αγώνες φροντίστε να το αποκτήσετε άμεσα.

Το Storm Island DLC κυκλοφορεί από τις 17 Δεκεμβρίου για Xbox One.

Διαβάστε το review του Forza Horizon 2 από το GameWorld. Επισκεφθείτε επίσης το σχετικό topic του forum μας για εκτενή συζήτηση και δηλώστε συμμετοχή στο GameWorld Club του Forza Horizon 2 για να παίξουμε παρέα.

Keywords
storm, island, dlc, dlc, island, storm, xbox one, το νησι, road trip, bugatti veyron, ford fiesta, xbox, halo, master, project, cars, crew, games, momentum, car, rally, vip, νικαια, γαλλια, road, trip, νέα, ford, καιρος, ferrari, bugatti, veyron, rewind, http, youtube, codemasters, mac, συγκεκριμένο, metro, group, mitsubishi, mini, speed, energy, drink, super, fiesta, list, forum, συμμετοχή, club, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, ξανα, νησι, τα νεα, car, cars, ford, games, mac, metro, mitsubishi, youtube, αγωνες, αμαξια, γεγονος, γευση, δεντρο, δομη, δυναμικο, εγρηγορση, ευρω, υπαρχει, ελαστικα, ελλειψη, εξι, υπηρχαν, ματια, μηνες, μορφη, ξερετε, παντα, οδηγηση, ομιχλη, ουσιαστικα, οχηματων, οχηματα, οχημα, πεδιο, περιβαλλον, συγκεκριμένο, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σφραγιδα, ταυτοτητα, τιμη, υψηλη, φυσικα, group, αγωνας, ανηφορα, super, bugatti, bugatti veyron, club, codemasters, crew, energy, road, forum, halo, χωρα, ιδιαιτερα, project, list, mini, momentum, master, drink, παιχνιδι, raid, rally, rewind, road trip, speed, trip, θεσεις, veyron, vip
Τυχαία Θέματα