Crimson Dragon

Ανέβηκε...κατά λάθος στο Ιαπωνικό Xbox Live. Έρχεται στο Xbox One. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/1] To Crimson Dragon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tokyo Game Show του 2010 και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου

του περασμένου έτους στην Ιαπωνία και στη συνέχεια σε Ευρώπη και Αμερική. Πρόκειται για ένα on-rail shooter του Xbox Live Arcade που θα είναι συμβατό με το Kinect, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο της σειράς Panzer Dragoon. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κόστος του ορίστηκε στα 1200 Microsoft Points. Υπεύθυνη για την ανάπτυξή του είναι η Grounding Inc, μια προγραμματιστική ομάδα που αποτελείται από πρώην μέλη της Team Andromeda, όπως τον Yukio Futatsugi (παραγωγός του πρωτότυπου Panzer Dragoon), τον Tomohiro Kondo (παραγωγός του Panzer Dragoon Zwei) και τον Saori Kobayashi (soundtrack στα Panzer Dragoon Saga και Panzer Dragoon Orta).

Πριν από μερικές μέρες στο Ιαπωνικό Xbox Live ανέβηκε ένα νέο βίντεο του παιχνιδιού, αλλά στην πορεία αποσύρθηκε. Το βίντεο αυτό είναι παρόμοιο, με ένα αντίστοιχο που είχε προβληθεί στην περσινή PAX East, εντούτοις η νέα έκδοσή του είναι σε high definition. Η Ιαπωνική Microsoft είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η ανάπτυξη του Crimson Dragon προχωράει κανονικά, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά μήνες από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα Windows Phone, ένα συνοδευτικό game του Crimson Dragon ονόματι Crimson Dragon: Side Story. Πρόκειται για ένα side scroller shoot 'em up, στο οποίο ελέγχετε έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Sana και τον δράκο της, τον White Weaver. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για το customization του δράκου, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 170 διαφορετικά skills (ξεκλειδώνουν σταδιακά καθώς προχωράτε στο παιχνίδι).

Σύμφωνα πάντως με το The Will of The Ancients, ένα fan site αφιερωμένο στην σειρά Panzer Dragoon, το Crimson Dragon ενδέχεται να αναπτύσσεται για τον διάδοχο του Xbox 360 -κάτι που δικαιολογεί την καθυστέρηση κυκλοφορίας- έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Kinect 2.0. Με δεδομένο ότι το παρόν Kinect έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για την έλλειψη ακρίβειας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Crimson Dragon, όπου θα πρέπει να "πιλοτάρετε" ένα δράκο και παράλληλα να αποφεύγετε τα δεκάδες πυρά που εκτοξεύουν οι αντίπαλοί σας.

[UPDATE 10/6] Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση στην κυκλοφορία του Crimson Dragon είχε να κάνει με την μετάβαση του επερχόμενο shooter από το Xbox 360 στο Xbox One.

Στην press conference της Microsoft πριν από λίγα λεπτά παρουσιάστηκε ένα νέο gameplay βίντεο:

{youtube}CLzMYLYy6ak|400|300{/youtube}

Το Crimson Dragon θα κυκλοφορήσει στο Xbox One, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας.

Εν αναμονή του Crimson Dragon διαβάστε το review του Panzer Dragoon Saga από το GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld