Murdered: Soul Suspect

Κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου. [UPDATE 3]

[Αρχική δημοσίευση: 11/2/13] «Το Murdered: Soul Suspect είναι ένα συναρπαστικό νέο παιχνίδι από την Square Enix, το οποίο θα σας προκαλέσει να λύσετε τη δυσκολότερη υπόθεση που έχετε συναντήσει έως σήμερα». Με αυτές τις λίγες γραμμές, η ιαπωνική εταιρεία έρχεται να ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός video

game χωρίς να δώσει καμία πληροφορία σχετικά με το είδος, τους χαρακτήρες του ή ποια προγραμματιστική εταιρεία δουλεύει πάνω σε αυτό.

Για να κεντρίσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, η Square Enix σκάρωσε ένα… κυνήγι θησαυρού. Πριν μας έρθει η παραπάνω ανακοίνωση, έστειλε ένα μυστηριώδες email στο site VG24/7 το οποίο συνοδευόταν από τρεις παράξενες εικόνες. Το μήνυμα στάλθηκε από τη διεύθυνση [email protected] και έλεγε την εξής πρόταση: «Ποια είναι η δυσκολότερη υπόθεση που θα λύσετε;»

Ένα καινούργιο site
Στο murdered.com το μόνο που υπάρχει είναι μία σκοτεινή εικόνα με ένα καμπανάκι σχεδιασμένο με κιμωλία. Αν τοποθετήσετε τον κέρσορα πάνω στη λέξη «LEGALS», θα εμφανιστούν τα λογότυπα των format στα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει το Murdered: Soul Suspect. Το site περιλαμβάνει επίσης link για έναν λογαριασμό στο Twitter. Εκεί θα βρείτε μία σειρά από εικόνες. Είναι οι ίδιες εικόνες που στάλθηκαν στο VG24/7.

Από το murdered.com/evidence/ θα κατεβάσετε ένα στοιχείο εφόσον δώσετε πρώτα τον κωδικό «Ronan». Πρόκειται για την εικόνα ενός άντρα ο οποίος κείτεται στην άσφαλτο. Η περιγραφή της εικόνας λέει: «O’Connor, Άρρεν, γύρω στα 35, βάρος 77 κιλά, ύψος 1.80μ. Οι ντετέκτιβ υποτίθεται πως δεν χάνουν, αλλά έχω κάνει πράγματα που δε θα έπρεπε να κάνω. Επιβίωσα από όλα… τις αποτυχίες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, τον εξευτελισμό που οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα δουν στη διάρκεια 10 ζωών και δεν έχασα ποτέ ούτε σε μία μάχη… έως τώρα».

Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν για το ποια προγραμματιστική εταιρεία μπορεί να κρύβεται πίσω από το project, το είδος του παιχνιδιού κτλ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Murdered: Soul Suspect θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PC, PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 5/6/13] Το Murdered: Soul Suspect ανακοινώθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες από την Square Enix, μέχρι σήμερα όμως ελάχιστα στοιχεία είχαν γίνει γνωστά γύρω από το ύφος και το σενάριό του. Μάλιστα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια εταιρεία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του, με τις όποιες φήμες κυκλοφορούν στο internet να υποδεικνύουν την Crystal Dynamics ή την Eidos Montreal.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μυστηρίου η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του Murdered: Soul Suspect. Δείτε το:

{youtube}CqdKWjfbTUk|400|300{/youtube}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας κεντρικός πρωταγωνιστής στο επερχόμενο Action-Adventure θα είναι ο ντετέκτιβ Ronan 'O Connor, o οποίος δολοφονείται από έναν αδίστακτο δολοφόνο. Η πλοκή όμως έχει μια ασυνήθιστη εξέλιξη, καθώς η ψυχή του χαρακτήρα σας παγιδεύεται σε μια παράλληλη διάσταση ονόματι Dusk. Ο μόνος τρόπος για να λυτρώσετε την ψυχή σας είναι να βρείτε την ταυτότητα του δολοφόνου.

Ο Ronan έχει διάφορες υπερφυσικές ιδιότητες, καθώς δύναται να διαβάζει τις σκέψεις των υπολοίπων ανθρώπων και να επηρεάζει τις πράξεις του. Επιπλέον, μπορεί να επικοινωνήσει με τα πνεύματα των νεκρών κατοίκων του Salem, ώστε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον αινιγματικό δολοφόνο του.

[UPDATE 2: 6/6/13] H Square Enix αποκάλυψε σήμερα το όνομα της προγραμματιστικής εταιρείας που ανέλαβε την ανάπτυξη του Murdered: Soul Suspect. Πρόκειται για την Airtight Games, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει δείξει δύο τελείως διαφορετικά "πρόσωπα". Από την μία πλευρά το 2010 ανέπτυξε το κάκιστο Dark Void και από την άλλη πέρυσι το συμπαθητικό Puzzle/Adventure Quantum Conundrum. Μόνο ο χρόνος θα δείξει λοιπόν κατά πόσο το νέο της project θα καταφέρει να την οδηγήσει σε καταξίωση.

[UPDATE 3: 4/3/14] Η Square Enix ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι το Murdered: Soul Suspect θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου για PC, PS4, PS3, Xbox One και Xbox 360.

[UPDATE 4: 22/3/14 - Limited Edition] Την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Murdered: Soul Suspect, διαδέχτηκε πριν λίγες ώρες η παρακάτω φωτογραφία με την οποία η Square Enix ανακοινώνει την Limited Edition του παιχνιδιού.

Θα περιλαμβάνει το παιχνίδι, ένα μυστικό Journal με φωτογραφίες και στοιχεία φόνων που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο παιχνίδι, καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε έναν ψηφιακό χάρτη που θα σας βοηθήσει να συλλέξετε κρυφά αντικείμενα στο παιχνίδι και να βρείτε τα side quests.

Αν θέλετε να προπαραγγείλετε την Limited Edition κάντε κλικ εδώ.

Το Murdered: Soul Suspect θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου για PC, PS4, PS3, Xbox One και Xbox 360.

Source: Square Enix Press Release

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα