Παππούς 74 ετών παίζει Asheron’s Call επί 18 χρόνια και τώρα καλείται να το αποχωριστεί!

Πριν μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί στην είδηση ότι τόσο το Lord of the Rings Online όσο και το Dungeon & Dragons Online θα εξακολουθούν να υπάρχουν υπό την αιγίδα της Standing Stone Studios, καθώς η Turbine αποφάσισε να παραχωρήσει τη διαχείριση

των δύο φημισμένων online τίτλων. Αυτή ήταν σίγουρα μία θετική εξέλιξη για τα μέλη της community των δύο δημοφιλών τίτλων, ωστόσο ένα παλαιότερο ΜΜΟ game της Turbine δεν θα έχει την ίδια μοίρα, καθώς όπως έγινε γνωστό το πρώτο παιχνίδι (και πολύ αγαπημένο MMO) Asheron’s Call πρόκειται πολύ σύντομα να περάσει στην ιστορία.

To Asheron’s Call κυκλοφόρησε το 1999 και οι servers του παρέμειναν σε λειτουργία μέχρι τις μέρες μας, παρόλο που η Turbine είχε ανακοινώσει το 2014 ότι θα σταματούσε την υποστήριξη του σε αυτό. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο κόσμος του Asheron’s Call παρέμενε ζωντανός λόγω μία μικρής community που εξακολουθούσε να ασχολείται σε καθημερινή βάση με το γνωστό MMO. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες (και ήταν κάτι δεν ακούστηκε πολύ), η Turbine πήρε την απόφαση να τραβήξει την πρίζα από τους servers του Asheron’s Call, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον online κόσμο του στις 31/1/2017. Αυτή η κίνηση σίγουρα δεν θα δυσαρεστήσει πολλούς, καθώς πλέον οι εναπομείναντες παίκτες του πρώτου MMO της Turbine μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού… Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας παίκτης που σίγουρα θα στενοχωρηθεί πολύ από αυτή την απώλεια. Πρόκειται για έναν παππού 74 χρονών, ο οποίος λιώνει με το Asheron’s Call ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 18 ολόκληρα χρόνια (από την day 1 δηλαδή που κυκλοφόρησε).

Η ιδιαίτερη ιστορία του φιλοξενήθηκε στο YouTube κανάλι We Sleep Talk και ο παππούς εμφανίζεται να μιλάει για την εμπειρία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, παίζοντας με το πρώτο MMO της Turbine. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 80 χαρακτήρες στο παιχνίδι, εκ των οποίων ένας είναι «ενεργός» από το 2003 και ένας από την αρχή του παιχνιδιού! Ο εγγονός του που τραβάει το video ρωτάει μάλιστα σε κάποια στιγμή τον παππού εάν θέλει να παίξει κάποιο άλλο game τώρα που το Asheron’s Call οδεύει προς τη δύση της ζωής του και εκείνος απαντάει πολύ απλά ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να του τραβήξει τόσο πολύ το ενδιαφέρον. Το εν λόγω video δεν άργησε να γίνει viral (ξεπερνώντας τα 500.000 views), με τον δημιουργό του να ζητάει βοήθεια από τους gamers, έτσι ώστε να βρουν ένα νέο παιχνίδι που θα μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του παππού του. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο video πόσταρε και το παλιό στέλεχος της Turbine, David Bowman, τονίζοντας το πόσο μεγάλη αγάπη έτρεφαν πάντα για το Asheron’s Call. Δείτε το συγκινητικό video παρακάτω και εάν έχετε κάτι να προτείνεται feel free to do so στα comments του YouTube…

The post Παππούς 74 ετών παίζει Asheron’s Call επί 18 χρόνια και τώρα καλείται να το αποχωριστεί! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα