Χαμός με τα copyrights των gaming βίντεο στο YouTube!

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις της κοινότητας των χρηστών του YouTube τις τελευταίες μέρες. Αιτία τα YouTube copyrights ή το γεγονός πως η Google ενέτεινε τις προσπάθειες εξεύρεσης όλων εκείνων των βίντεο που καταπατούν πνευματικά δικαιώματα και χρησιμοποιούν υλικό που ανήκει σε τρίτους, ιδίως στις περιπτώσεις που εκείνοι κερδίζουν χρήματα –μέσω διαφημίσεων- από τις προβολές τους.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι gamers βρίσκονται μέσα στους πρώτους στόχους της εταιρείας αφού ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν licensed περιεχόμενο (gameplay, τουτέστιν) στα κλιπ τους και αυτό έχει προξενήσει έναν μικρό μεγάλο χαμό.

@TheyCallMeDSP ..people from ripping and reuploading music videos. The system could identify the music in a video and see it as such. 2/2

Official Deep Silver (@deepsilver) December 12, 2013

Έλα, ξύπνα! Αν το YouTube συνεχίσει το ίδιο τροπάριο, τότε ετοιμάσου για καταστάσεις που θα παραπέμπουν σε… Μεσαίωνα! Δεν θα μπορείς να ανεβάζεις τα γκολάκια που «καρφώνεις» σε PES και FIFA. Δεν θα μπορείς να βλέπεις τους αγαπημένους σου παίκτες να streamάρουν βίντεο στο League of Legends, το StarCraft II ή όποιο άλλο παιχνίδι. Δεν θα μπορείς να βρίσκεις λύσεις για τα σημεία που «κολλάς» σε κάθε παιχνίδι. Δεν θα μπορείς να χαζεύεις βίντεο-reviews! Το Index Librorum Prohibitorum μας λείπει και κλείσαμε!

Άπαξ και τα «λαγωνικά» του YouTube εντοπίσουν σε βίντεο υλικό που ανήκει σε τρίτο, ενημερώνουν τόσο εκείνον στον οποίο πιστώνεται το περιεχόμενο, όσο και τον uploader του κλιπ. Στην ουσία είναι στο χέρι του πρώτου αν θα επιτρέψει τη χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας και, εν αντιθέσει με τη μουσική βιομηχανία που γίνεται σφαγή, στο gaming τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι εταιρείες παρουσιάζονται πιο διαλλακτικές και στην πλειοψηφία τους τάσσονται ανοιχτά κατά της πολιτικής της Google και του YouTube. Η Deep Silver για παράδειγμα κατακεραύνωσε το γνωστό site, την ώρα που η Naughty Dog ζήτησε από τους φαν της να ενημερώσουν αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με βίντεο από τα παιχνίδια της.

Seeing stories regarding @YouTube & video game videos. Are people with @Naughty_Dog #Uncharted or #TheLastofUs content having issues?

Naughty Dog (@Naughty_Dog) December 11, 2013

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν αρκετές εταιρείες, προς υπεράσπισή τους, για πολλά από τα «claims» για πνευματικά δικαιώματα σε βίντεο του YouTube δεν έχουν ενημερωθεί καν αφού η Google… παίρνει πρωτοβουλίες. H Square Enix δήλωσε αθώα και πρόθυμη να βοηθήσει κάθε παθόντα, την ώρα που η Ubisoft έβγαλε και… οδηγίες προς ναυτιλλόμενους για όσους τυχόν βρεθούν με τίποτα YouTube copyrights & claims στην πλάτη. Σε τελική ανάλυση, το Kotaku βρήκε τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα: ποια είναι αυτή; Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε πώς θα ξεφύγεις από τα copyright claims του YouTube!

The post Χαμός με τα copyrights των gaming βίντεο στο YouTube! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα