Resogun

Τα παιχνίδια των ανεξάρτητων developers (γνωστά και ως indies) έχουν γίνει πλέον ευρέως γνωστά, με τη Sony να υποστηρίζει ανέκαθεν το έργο τους. Έτσι λοιπόν ένα τέτοιου είδους παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει από το λανσάρισμα του PS4. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Resogun της Housemarque, το οποίο μάλιστα παρέχεται δωρεάν στους συνδρομητές του PS Plus.

Σενάριο και τα ρέστα

Ούτε σενάριο, ούτε ρέστα. Είσαι ένας τύπος με ένα διαστημόπλοιο που του επιτίθενται αμέτρητα εξωγήινα μηχανήματα

και διαστημόπλοια και έχεις στόχο να σώσεις τους δέκα ανθρώπους που είναι φυλακισμένοι σε κάτι γυάλινους κύβους σε κάθε πίστα.



Gameplay

Καταρχήν το Resogun είναι σχετικά μικρό σε διάρκεια. Οι πίστες είναι μόλις πέντε, ενώ τα επίπεδα δυσκολίας είναι τέσσερα (με τις ίδιες πίστες στο καθένα). Ωστόσο, το replayability -που λεν’ και στο χωριό μου- είναι ατελείωτο. Ξεκινώντας διαλέγεις το επίπεδο δυσκολίας που σου ταιριάζει –είναι δυσκολάκι γενικά το παιχνίδι- και το σκάφος με το οποίο θα διασχίσεις τον γαλαξία.

Μέσα στο παιχνίδι κινείσαι ασταμάτητα κυκλικά (πρόκειται για side-scroller), διαφορετικά θα σε «φάνε» τα αντίπαλα διαστημόπλοια και πυροβολείς επίσης ατελείωτα, γιατί οι εχθροί δεν τελειώνουν ποτέ! Σκοπός σου είναι να σώσεις όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς και να καταστρέψεις το boss που υπάρχει στο τέλος της κάθε πίστας. Στη διάθεσή σου έχεις κάποιες «βόμβες» οι οποίες καθαρίζουν το τοπίο, ενώ συνεχώς θα βρίσκεις αναβαθμίσεις για το όπλο σου. Αν θες να παίξεις μαζί με κάποιον φίλο σου, τότε υπάρχει το multiplayer co-op χωρίς να έχει μεγάλες διαφορές στο gameplay. Α, και το παιχνίδι είναι τόσο γρήγορο που πολλές φορές διστάζεις ακόμα και να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.

Και από εμφάνιση;

Το Resogun μπορεί είναι ένα απλό και λιτό παιχνιδάκι, ωστόσο η λεπτομέρεια στα γραφικά του ξεχωρίζει (π.χ. στις εκρήξεις θα παρατηρήσεις εκατομμύρια μικροσκοπικές σπίθες). Από άποψη μουσικής, το soundtrack του Resogun «μετράει» και είναι από αυτά που σου μένουν για πάντα!

The post Resogun appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife