Kaspersky Lab: Νέα εποχή στην υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων με τη λύση Kaspersky Small Office Security

09:54 13/12/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα έκδοση του Kaspersky Small Office Security, της λύσης ασφάλειας της εταιρείας που έχει αναπτυχθεί ειδικά για επιχειρήσεις με λιγότερους από 25 εργαζόμενους.

Η λύση περιλαμβάνει νέα
χαρακτηριστικά που βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις σύγχρονες προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας, ενώ περιλαμβάνει και τις τελευταίες τεχνολογίες anti-malware της Kaspersky Lab σε ένα εύχρηστο προϊόν, το οποίο δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, υπάρχουν πάνω από 75 εκατ. επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που λειτουργούν με λιγότερους από 10 εργαζομένους . Αυτές οι «πολύ μικρές επιχειρήσεις» θα κάνουν τζίρους εκατομμυρίων, αν όχι δισεκατομμυρίων, δολαρίων το 2014.

Ωστόσο, παραδοσιακά, αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους πάροχους λύσεων ασφάλειας. Έτσι, οι επιχειρήσεις αυτές έχουν αναγκαστεί να χρησιμοποιούν είτε προϊόντα που απευθύνονται σε καταναλωτές και δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες τους, είτε απλούστερες εκδόσεις εταιρικών λύσεων, οι οποίες είναι περίπλοκες στη διαχείρισή και αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να πληρώνουν για χαρακτηριστικά που δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν να βρουν πολύτιμους πόρους, βίντεο και συμβουλές για την επιλογή της σωστής λύσης ασφάλειας στη νέα ιστοσελίδα της Kaspersky Lab για νέες μικρές επιχειρήσεις http://www.kaspersky.com/protect-my-business/.

Η λύση Kaspersky Small Office Security έχει αναπτυχθεί για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, συνδυάζοντας την ισχυρή προστασία από το ψηφιακό έγκλημα με τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια οικονομία.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το Kaspersky Small Office Security είναι απλό στην εγκατάσταση και τη διαχείρισή του, προσφέροντας σημαντική αξία τόσο ως προς το κόστος αγοράς του όσο και ως προς το χρόνο διαχείρισης. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων μπορούν να εφοδιαστούν με κορυφαίες λειτουργίες ασφάλειας, χωρίς να χρειαστεί να στρέψουν την προσοχή τους από τη λειτουργία των εταιρειών τους.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Kaspersky Small Office Security

Η δέσμευση της Kaspersky Lab στην αγορά των πολύ μικρών επιχειρήσεων εδραιώθηκε το 2010, με την πρώτη αυτόνομη έκδοση του Kaspersky Small Office Security. Εκείνη την περίοδο, το Kaspersky Small Office Security ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας ειδικά για νεοσύστατες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, γεγονός που εξακολουθεί να ισχύει και το 2013.

Η Kaspersky Lab συνέχισε να βελτιστοποιεί το προϊόν της τα τελευταία χρόνια, κάτι που της έχει αποφέρει πολυάριθμα βραβεία από ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών, όπως η Dennis Technology Labs το 2012 και το 2013. Μάλιστα, η τελευταία έκθεση της Dennis Technology Labs, η οποία δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ανέδειξε το Kaspersky Small Office Security ως την ακριβέστερη και αποτελεσματικότερη anti-malware λύση για μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλη διαφορά από τα επόμενα τέσσερα ανταγωνιστικά προϊόντα. Έχοντας ως βάση την ίδια βραβευμένη πλατφόρμα, η τελευταία έκδοση του Kaspersky Small Office Security περιλαμβάνει πολλά καινούργια χαρακτηριστικά και μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, όπως:

-Η τεχνολογία Safe Money για την προστασία των online τραπεζικών συναλλαγών: Με την αυτόματη ενεργοποίηση επιπλέον επιπέδων προστασίας, όταν οι χρήστες πραγματοποιούν online συναλλαγές, οι επιχειρήσεις μπορούν τώρα να πληρώνουν τιμολόγια, να προχωρούν σε αγορές και να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, νιώθοντας ασφάλεια και σιγουριά. Η βραβευμένη τεχνολογία Safe Money της Kaspersky Lab, ενεργοποιεί αυτόματα ένα υπερασφαλές περιβάλλον πλοήγησης, κάθε φορά που ο χρήστης επισκέπτεται ιστότοπους ηλεκτρονικής τραπεζικής ή υπηρεσίες πληρωμών.
Η τεχνολογία Safe Money αποκλείει τη λειτουργία μη εξουσιοδοτημένων προγραμμάτων, ενώ διασφαλίζει και την προστασία των δεδομένων που βρίσκονται στην οθόνη από key-loggers και screen-capture προγράμματα. Επιπλέον, η τεχνολογία Safe Money διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες είναι αυθεντικές και διαθέτουν έγκυρα πιστοποιητικά αντιμετώπισης επιθέσεων phishing. Ταυτόχρονα, παρακολουθεί συνεχώς τη σύνδεση των χρηστών με τις ιστοσελίδες, ώστε να διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες δεν υποκλέπτονται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

-Βελτιωμένη Υποστήριξη Φορητών Συσκευών: Η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και η αναπτυσσόμενη τάση Bring-Your-Own-Device (BYOD) αποτελούν προκλήσεις που αφορούν και τις μικρές επιχειρήσεις. Το Kaspersky Small Office Security περιλαμβάνει πλέον υποστήριξη για Android tablets και smartphones, προσφέροντας με μια σειρά λειτουργιών anti-malware, ασφαλούς πλοήγησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι συσκευές θα διαθέτουν πλέον τις τελευταίες anti-theft τεχνολογίες της Kaspersky Lab, επιτρέποντας τον εντοπισμό χαμένων φορητών συσκευών ή την απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων από κλεμμένες συσκευές.

-Αυτόματη Πρόληψη Exploits: Η μοναδική αυτή τεχνολογία αποτρέπει την εκμετάλλευση zero-day ευπαθειών από τους κυβερνοεγκληματίες. Με την προληπτική παρακολούθηση της συμπεριφοράς λογισμικών που γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων, όπως τα προγράμματα Adobe και Java, η λύση προστατεύει τις επιχειρήσεις από άγνωστες ευπάθειες, ακόμη κι αν οι τελευταίες ενημερώσεις δεν έχουν εγκατασταθεί.

-Η τεχνολογία Password Manager : Πολύ συχνά, οι χρήστες κάνουν τις πιο βολικές επιλογές, χρησιμοποιώντας απλούς κωδικούς πρόσβασης ή επαναχρησιμοποιώντας τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διάφορους λογαριασμούς ή διατηρώντας μια λίστα με τους κωδικούς τους σε ένα κομμάτι χαρτί στο γραφείο τους. Με την τεχνολογία Password Manager, οι χρήστες πρέπει απλά να θυμούνται ένα μόνο «βασικό κωδικό πρόσβασης».
Η τεχνολογία Password Manager αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, συμπληρώνοντας αυτόματα το σωστό κωδικό, όταν αυτό χρειάζεται. Επίσης, μπορεί να δημιουργεί προσαρμοσμένους, ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για νέους λογαριασμούς, ώστε οι χρήστες να μη «μπαίνουν στον πειρασμό» να επαναχρησιμοποιήσουν υφιστάμενους κωδικούς πρόσβασης. Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές, φορητό, αντίγραφο του κρυπτογραφημένου αρχείου κωδικών πρόσβασής σε ένα δίσκο USB.

-Η λειτουργία Online Backup: Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν τώρα να αποθηκεύουν αυτόματα τα κρίσιμα δεδομένα τους στο cloud ή σε έναν τοπικό σκληρό δίσκο ή server. Κάνοντας τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απλούστερη, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να είναι σίγουρες ότι τα σημαντικότερα επιχειρηματικά τους σχέδια, τα οικονομικά τους αρχεία, και τα δεδομένα των πελατών τους θα παραμείνουν προσβάσιμα σε περίπτωση βλάβης ή τυχαίας διαγραφής.

Ο Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab, σημείωσε: «Το Kaspersky Small Office Security συνδυάζει ιδανικά τις καλύτερες τεχνολογίες ασφάλειας της εταιρείας μας σε μια μορφή που ο καθένας μπορεί εύκολα να κατανοήσει, ακόμη κι αν έχει μέτρια γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η γρήγορη προσαρμογή ήταν πάντα προτεραιότητα για τα προϊόντα μας που απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις, και η τελευταία έκδοση του Kaspersky Small Office Security εξασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μπορούν να αγοράσουν το προϊόν στο μεσημεριανό τους διάλειμμα και να το έχουν πλήρως εγκατεστημένο μέχρι το τέλος της ημέρας».

Προστασία και Έλεγχος με Ευκολία
Η ευκολία χρήσης είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Kaspersky Small Office Security, καθώς εξασφαλίζει ότι οι προηγμένες τεχνολογίες προστασίας είναι προσιτές και απλές για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Απομυθοποιώντας χαρακτηριστικά, όπως η κρυπτογράφηση δεδομένων και ο έλεγχος πολιτικών χρήσης του διαδικτύου, μέσω μενού που χρησιμοποιούν οδηγούς wizard και επιλογών «ενός κλικ», το Kaspersky Small Office Security κάνει τα οφέλη των ψηφιακών πολιτικών, της κρυπτογράφησης δεδομένων και της κεντρικής διαχείρισης διαθέσιμα σε κάθε επιχείρηση. Η λύση της Kaspersky Lab προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

-Διαχείριση Πολιτικής Χρήσης Διαδικτύου: Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τις δυνατότητες πρόσβασης σε ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επιμέρους ιστότοπους ή κατηγορίες ιστότοπων που έχουν ταξινομηθεί από το Kaspersky Small Office Security.

-Κρυπτογράφηση Δεδομένων και Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας Αρχείων: Οι επιχειρήσεις μπορούν όχι μόνο να ενεργοποιήσουν την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε κάθε υπολογιστή σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα, αλλά και να ενισχύσουν την προστασία των αρχείων των PCs και των αντιγράφων ασφαλείας με ισχυρές ρυθμίσεις κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι τα πιο ευαίσθητα δεδομένα μιας επιχείρησης (π.χ. προϊοντικά σχέδια και οικονομικές πληροφορίες για πελάτες) δεν είναι απειλούνται από πιθανή κλοπή, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή τυχαία διαγραφή.

-Central Management – From any PC on the network, owners can remotely manage the security settings described above on every employee computer, along with additional management capabilities such as license renewal, monitoring of security settings, and more.

-Κεντρική Διαχείριση: Η διαχείριση των ρυθμίσεων ασφαλείας που περιγράφονται παραπάνω μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο, ενώ προσφέρονται και επιπλέον δυνατότητες διαχείρισης, όπως η ανανέωση της άδειας χρήσης, η παρακολούθηση των ρυθμίσεων ασφαλείας κλπ.

Το Kaspersky Small Office Security υποστηρίζει έως και 25 άδειες χρήσης ανά επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών (από συστήματα Windows XP έως συστήματα Windows 8), servers αρχείων και Android smartphones και tablets. Κάθε άδεια χρήστη καλύπτει έναν υπολογιστή και μια φορητή συσκευή ταυτόχρονα. Επιπλέον, το Kaspersky Small Office Security υποστηρίζει δημοφιλείς Windows file servers, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Windows Server 2008 R2, Small Business Server 2011 Essentials/Standard και Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Η Kaspersky Lab θα συμπεριλάβει υποστήριξη για Windows 8.1 και Windows Server 2012 R2 αργότερα μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2013.

Η λύση είναι διαθέσιμη μέσω καταστημάτων λιανικών πωλήσεων και στο e-store της Kaspersky Lab. Επίσης, η λύση Kaspersky Small Office Security διατίθεται μέσω των τοπικών εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της Kaspersky Lab, οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν πρακτική βοήθεια όσον αφορά την εγκατάσταση και τη ρύθμιση της λύσης, καθώς και μελλοντική υποστήριξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα