Soul Sacrifice

Αν είσαι φαν του Monster Hunter και του Phantom Dust, τότε το Soul Sacrifice δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο.

Σενάριο και τα ρέστα

Ο κόσμος στο Soul Sacrifice έχει ουσιαστικά τελειώσει. Όσοι παραμένουν ζωντανοί έχουν φυλακιστεί και περιμένουν την σειρά τους για σφαγιαστούν από τον παντοδύναμο μάγο Magusar. Εσύ, αναλαμβάνεις το ρόλο ενός κρατούμενου, ο οποίος έχοντας βρει το μαγικό ημερολόγιο

ενός «συνάδελφου» του Magusar, ξαναζεί το παρελθόν προκειμένου να αποκτήσει δύναμη και να βρει ένα τρόπο να νικήσει το μάγο δυνάστη.



Gameplay

Το ημερολόγιο λειτουργεί σαν menu του παιχνιδιού, καθώς από εκεί επιλέγεις αποστολές και φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου. Όσον αφορά τον χαρακτήρα, το παιχνίδι προσφέρει πολλές παραμετροποιήσεις, καθώς εσύ διαμορφώνεις την εμφάνιση του χαρακτήρα, ενώ υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις τις επιλογές ανά πάσα στιγμή. Επίσης, μπορείς να εξοπλίσεις τον χαρακτήρα σου με έως και έξι όπλα, καθώς και να προσθέσεις «σφραγίδες» για να αυξήσεις τα στατιστικά τους. Κάθε φορά που σκοτώνεις κάτι στο Soul Sacrifice, μπορείς να επιλέξεις είτε να το «σώσεις» είτε να το «θυσιάσεις», κάτι που μεταφράζεται -σε βασικές γραμμές- σε περισσότερη ζωή και άμυνα στο μεν και επίθεση στο δε. Πιο ειδικά όμως, οι επιλογές σου έχουν αντίκτυπο στον κόσμο του παιχνιδιού, μιας και ξεκλειδώνουν διαφορετικές ιστορίες που δίνουν διαφορετικά έπαθλα. Αν μάλιστα επιλέξεις να «διασώσεις» τα bosses του παιχνιδιού, αυτοί ξεκλειδώνονται ως σύμμαχοι, τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε δευτερεύουσες αποστολές. Στο τέλος κάθε αποστολής βαθμολογείσαι ανάλογα με την επίδοση σου στο παιχνίδι, κερδίζοντας επιπλέον αμοιβές. Το Soul Sacrifice διαθέτει και multiplayer μέχρι τέσσερα άτομα –τοπικό ή online. Οι μάχες στο multi είναι όπως και στο signle-player, με την μοναδική διαφορά να είναι η προσθήκη παραθύρου για chat. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, το multiplayer εδώ έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το παιχνίδι, και χαρίζοντας του περισσότερη διάρκεια στο χρόνο.

Και από εμφάνιση;

Στον οπτικό τομέα το Soul Sacrifice κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, κυρίως χάρη στα διεστραμμένα τέρατα και ακόμα περισσότερο λόγω των πραγματικά εντυπωσιακών-αποκρουστικών bosses, τα οποία φτάνεις σε σημείο να τα λυπάσαι έτσι όπως είναι. :P Το παιχνίδι συνοδεύεται από την απαραίτητη ατμοσφαιρική μουσική, ενώ το voice over, αν και περιορισμένο, δίνει στo παιχνίδι μια βρετανική εσάνς.

Keywords
Τυχαία Θέματα