Smite: Το MOBA με άλλο… μάτι!

Είσαι φαν των MOBA, αλλά έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Ψάχνεις κάτι το διαφορετικό; Κάτι σε στυλ World of Warcraft ίσως (θα καταλάβεις στη συνέχεια γιατί αναφέρομαι σε αυτό); Ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις το Smite! Το Smite είναι ένα MOBA παιχνίδι (θα σου θυμίσει αρκετά League of

Legends), μόνο που αυτό είναι τρίτου προσώπου, ενώ θα μπορούσες να πεις πως έχει και μια δόση action μέσα του. Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως το παιχνίδι είναι free-to-play.

Οι χαρακτήρες του Smite είναι… θεοί! Όχι με την έννοια πως είναι πολύ καλοί (που είναι :P), αλλά είναι εμπνευσμένοι από αρχαίους θεούς και θρησκείες. Φυσικά και μεγάλο ρόλο παίζει το δωδεκάθεο, καθώς θα βρεις αρκετούς από τους θεούς του Ολύμπου! Μέχρι τώρα υπάρχουν 35 θεοί, ενώ συνεχώς προστίθενται νέοι. Κάθε εβδομάδα θα βρίσκεις 10 από αυτούς ξεκλείδωτους, ενώ αν θες να ξεκλειδώσεις κάποιον μπορείς να το κάνεις είτε με λεφτά που μαζεύεις μέσα στο παιχνίδι, είτε -αν βιάζεσαι πολύ- να βγάλεις την πιστωτική και να «τα σκάσεις»! :P Φυσικά και οι θεοί έχουν διάφορες αμφιέσεις τις οποίες μπορείς να αγοράσεις.



Στο παιχνίδι θα βρεις διαφορετικών ειδών πίστες. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 5 διαφορετικά game modes. Στο Arena θα ξεχυθείς –εσύ και άλλοι 9- μέσα σε μια αρένα για να παίξετε άπειρο ξύλο 5 εναντίων 5 (αυτό είναι το σημείο που μου έφερε στο μυαλό το WoW). Το Conquest είναι το κλασικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το DotA, όπου υπάρχουν τρεις λωρίδες και σκοπός σου είναι να καταστρέψεις τον Μινώταυρο του αντιπάλου! Το Assault μοιάζει με το προηγούμενο, μόνο που εδώ θα σου δοθεί ένας τυχαίος θεός, ενώ θα βρεις μόνο μία λωρίδα στο χάρτη. Στο Joust θα αντιμετωπίσεις 1v1 κάποιον αντίπαλο, ενώ στο Domination θα παλέψεις για την κατάκτηση τριών βάσεων. Επίσης, θα βρεις την επιλογή για αυτόματη εξέλιξη των ικανοτήτων σου, αλλά και αυτόματη αγορά αντικειμένων, για να επικεντρωθείς στο… ξυλίκι! :P

Στην αρχή η αλήθεια είναι πως το βρήκα λίγο χαοτικό το παιχνίδι (ναι, προφανώς και δεν έπαιξα το tutorial :P), αλλά σιγά σιγά όλα ξεδιάλυναν. Αν λοιπόν ψήνεσαι να το δοκιμάσεις τσίμπα το εδώ. Το Smite βρίσκεται σε open beta, και είναι τσαμπέ, οπότε δεν έχεις κάτι να χάσεις (αν δε σου πάρει δυο μέρες η συνολική εγκατάσταση του παιχνιδιού και βαρεθείς να περιμένεις δηλαδή :P). Και αν «καείς» πολύ, μπορείς να τσιμπήσεις το Ultimate God Pack στα 23,99€, το οποίο θα σου ξεκλειδώσει όλους τους θεούς που υπάρχουν, αλλά και αυτούς που θα έρθουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα