Sleeping Dogs: Definitive Edition

To Sleeping Dogs ήταν ένας τίτλος που όταν κυκλοφόρησε το 2012 σίγουρα άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μπορεί ναι μεν να μην ανακάλυπτε τον τροχό σε ότι είχε να κάνει με το gameplay του, καθώς στη βάση του δεν αποτελούσε τίποτα άλλο παρά έναν ακόμη κλώνο του Grand Theft Auto, ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε από το να αγαπηθεί από την gaming community και να τα πάει και πολύ καλά σε επίπεδο πωλήσεων (με την Square Enix

να το θεωρεί ως ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά gaming franchises της). Δύο χρόνια μετά, η Square Enix κυκλοφορεί την ειδική remastered έκδοση του Sleeping Dogs για Xbox One, PlayStation 4 και PC, βασιζόμενη στην επιτυχία που σημείωσε η Definitive Edition του Tomb Raider. Και όταν αναφερόμαστε σε Definitive Edition ουσιαστικά μιλάμε για βελτιωμένα γραφικά, αναβαθμισμένο gameplay αλλά και όλο το extra content που είχε κυκλοφορήσει για τον αρχικό τίτλο…

Χαμός στην Chinatown…

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτό, τα γεγονότα του Sleeping Dogs διαδραματίζονται στο Hong Kong, όπου οι gamers καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του μυστικού Σινο-αμερικανού αστυνομικού Wei Shen. Ο πρωταγωνιστής του Sleeping Dogs είναι ο καταλληλότερος που επιλέγεται για να φέρει στο φως τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης Sun on Yee Triads, για αυτό και αναλαμβάνει έναν άκρως επικίνδυνο ρόλο ως μυστικός αστυνομικός, σε μία προσπάθεια να παρεισφρήσει στις τάξεις της οργάνωσης και να φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια της. Όπως μπορείτε να φανταστείτε βέβαια, ο δρόμος του σε καμία περίπτωση δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ο Wei Shen θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες που αφορούν την ίδια του την καταγωγή. Το story είναι πολύ προσεγμένο και έχει αρκετό βάθος και μπόλικες σεναριακές ανατροπές (θυμίζει λιγάκι από τις λιγότερο grotesque ταινίες του Jet Li) που χαρίζουν μία γενικότερη χολιγουντιανή αισθητική στον τίτλο (με αρκετούς μάλιστα διάσημους ηθοποιούς, μεταξύ αυτών η Emma Stone και Lucy Liu να δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του παιχνιδιού).

Αφήνοντας το σενάριο και περνώντας στα πιο ουσιαστικά, το Sleeping Dogs είναι ένα open-world action/adventure στα πρότυπα του Grand Theft Auto, όπου μετά τις πρώτες εισαγωγικές αποστολές που λειτουργούν ως tutorial, ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ελεύθερος να εξερευνήσει το Hong Kong, συμμετέχοντας σε story-driven αποστολές, αλλά και σε μία σειρά από side-missions. H επιτυχής ολοκλήρωση των objectives οδηγεί στην συγκέντρωση XP’s που βοηθούν στην αναβάθμιση των ικανοτήτων του κεντρικού ήρωα. Όπως συμβαίνει στους περισσότερους κλώνους του GTA, ο Wei Shen μπορεί να χειριστεί δεκάδες διαφορετικά οχήματα, ενώ ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα προσεγμένο είναι αυτό της μάχης σώμα με σώμα, όπου για να μπορέσει ο Wei Shen να επικρατήσει των αντιπάλων του, καλείται να βασιστεί σε μία σειρά από τεχνικές που αφορούν σε συνδυασμένες κινήσεις, αλλά και στην εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος. Σε γενικές γραμμές, όπως διαπιστώσαμε τα βασικά συστατικά του gameplay καθιστούν το Sleeping Dogs μία εμπειρία παιχνιδιού που μπορεί να μην ξεχειλίζει από πρωτοτυπία, παρόλα αυτά προσφέρει δεμένο gameplay, καταιγιστική δράση με μπόλικη ένταση και πλήθος από περιεχόμενο που αναμφίβολα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του παίκτη.


Definitive upgrade

Συγκρίνοντας την remastered έκδοση του Sleeping Dogs με την αρχική version που είχε κυκλοφορήσει για PS3 και Xbox 360 μπορούμε πολύ εύκολα να διαπιστώσουμε ότι οι developers της United Front Games κατάφερα να αναβαθμίσουν πλήρως την game engine του παιχνιδιού και να την προσαρμόσουν κατάλληλα, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις hardware δυνατότητες των νέων κονσολών. Τόσο οι χαρακτήρες, όσο και το εξωτερικό περιβάλλον έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε επίπεδο γραφικών, δίνοντας πλέον πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Το Hong Kong απεικονίζεται ακόμη πιο λαμπερό και πλούσιο με μεγαλύτερη ζωντάνια, ενώ δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε και στα υψηλά στάνταρ που διατηρούνται και στο animation των χαρακτήρων. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι έχουν δουλευτεί σημαντικά τομείς όπως το draw distance, αλλά και τα lighting effects που σε συνδυασμό με την υποστήριξη 1080p καθιστούν το παιχνίδι eye-candy από την αρχή μέχρι το τέλος, εξαφανίζοντας τις όποιες ατέλειες υπήρχαν στην αρχική έκδοση.

Παρόλα αυτά, ορισμένες ασθένειες που υπήρχαν και στην έκδοση του PS3 και του Xbox 360 δείχνουν να μην έχουν εξαλειφθεί, όπως για παράδειγμα κάποιο σπάσιμο στη κίνηση και κατακόρυφη πτώση του frame-rate (ειδικότερα όταν τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες), τις συχνές κακές λήψεις της κάμερας ή ορισμένα μικρό-bugs, τα οποία όμως δεν είναι και τόσο τρομακτικά για να χαλάσουν την γενικότερη εικόνα του Sleeping Dogs που είναι καλή, ωστόσο σίγουρα οι developers θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερη δουλειά στο να εξαλείψουν αυτά τα μικρό-προβλήματα. Πέραν των όποιων «τεχνικών ατασθαλιών«, το μεγάλο πλεονέκτημα του Sleeping Dogs: Definitive Edition κρύβεται στο άκρως ενδιαφέρον και πλούσιο content του, που είναι βέβαιο ότι θα χαρίσει πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού στον παίκτη, καθώς περιλαμβάνει όλα τα expansions (Nightmare in North Point, The Zodiac Tournament και Year of the Snake) και τα DLC packs του Sleeping Dogs.

Μία εξαιρετική προσθήκη…

Με τo ρετουσάρισμα που έχει υποστεί το Sleeping Dogs μέσω της Definitive Edition, οι δημιουργοί του καταφέρνουν ουσιαστικά να φέρουν τον πανέμορφο κόσμο του πετυχημένου παιχνιδιού στη σύγχρονη εποχή, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις ανεπτυγμένες hardware δυνατότητες των νέων κονσολών και των πιο σύγχρονων PC. Μπορεί βέβαια να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, ωστόσο αποτελεί έναν τίτλο που προσφέρει μία όμορφη και εθιστική εμπειρία παιχνιδιού στον gamer. Όσοι το είχαν αγοράσει για PS3 και Xbox 360 δύσκολα θα βρουν πολλά πράγματα εδώ για να τους τραβήξουν την προσοχή, ωστόσο οι gamers που είναι κάτοχοι Xbox One και PS4 και δεν είχαν παίξει το Sleeping Dogs στο παρελθόν, σίγουρα αξίζει να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

The post Sleeping Dogs: Definitive Edition appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα