Parappa the Rapper Remastered Review

Το Parappa the Rapper είτε το πιστεύετε, είτε όχι, εμφανίστηκε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια στο PlayStation. Αν το θυμόμαστε για κάτι, σίγουρα αυτό δεν είναι το εθιστικό του gameplay πάντως, αφού ήταν και παραμένει ένα απλοϊκό button masher που συστήθηκε σαν το πρώτο μουσικό παιχνίδι για οικιακές κονσόλες. Όπως και να έχει, ο Parappa απέκτησε cult

status και έγινε, τρόπον τινά, εμβληματική φιγούρα για την Sony. Και κάπως έτσι προέκυψε η εν λόγω remaster έκδοση. Προσοχή, πρόκειται για remaster και όχι για remake έκδοση, επομένως δεν υπάρχουν νέες πίστες ή καινούργιο υλικό, ενώ τα μενού είναι ταυτόσημα με τα αντίστοιχα της πρότυπης PlayStation.

Για όσους δεν έχουν προηγούμενη επαφή με την σειρά, το Parappa the Rapper είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει παιδικό καρτούν – αυτός είναι και ο λόγος που ο τίτλος γνώρισε τόσο μεγάλη απήχηση άλλωστε. Ο σκύλος Parappa είναι ένας ερασιτέχνης MC-Rapper που προσπαθεί να κατακτήσει την κοπέλα των ονείρων του, την μαργαρίτα Sunny Funny. Όπως όλοι ξέρουν, ο πιο σύντομος τρόπος για την καρδιά του κοριτσιού βρίσκεται στις… ραπ ρίμες και αυτό κάνει ο ήρωας μας σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του.

Η ιστορία χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, στα οποία ο Parappa καλείται να επιλύσει κάποια κρίση (π.χ. να πουλήσει σε παζάρι τα υπάρχοντα του για να ξεχρεώσει ο πατέρας του ή να φτιάξει μια τούρτα γενεθλίων για την Sunny). Υποτίθεται ότι ο ήρωας μαθαίνει την μυστική τέχνη του rap από κάποιον θεότρελο NPC και παράλληλα τον βοηθά να ξεμπερδέψει από την άβολη θέση που βρίσκεται.

Κάθε κεφάλαιο-επίπεδο χωρίζεται σε τέσσερα με πέντε υπό-μαθήματα στα οποία εμφανίζονται prompts στην οθόνη που απεικονίζουν τα βασικά πλήκτρα του DualShock. Φυσικά θα πρέπει να πατηθούν με τον ρυθμό του «πιασάρικου» τραγουδιού, ενώ υπάρχει και ένα σύστημα αξιολόγησης που σας αναγκάζει να επαναλάβετε το επίπεδο αν είστε εκτός ρυθμού ή χάσετε αρκετά prompts. Το gameplay φυσικά ήταν και παραμένει πολύ απλοϊκό, ενώ η διάρκεια του απελπιστικά μικρή. Η γοητεία του παιχνιδιού βρίσκεται κυρίως στην ευφάνταστη και πολύχρωμη παρουσίαση του. Και κυρίως εντυπωσιάζει το προσεγμένο και έξυπνο characterization των ηρώων – ο κρεμμυδοκέφαλος δάσκαλος καράτε, ο βάτραχος με τα ράστα μαλλιά και ο τάρανδος οδηγός οδήγησης, ταιριάζουν γάντι με το ανάλαφρο ύφος του τίτλου.

Oσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, το Remaster τρέχει απρόσκοπτα πλέον στα 1080p και το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό – είναι πραγματικά κρίμα που τα cutscenes δεν έχουν επεξεργαστεί ανάλογα και παραμένουν σε χαμηλή ανάλυση με εμφανή πιξελιάρισμα. Η μουσική παραμένει αξιοπρόσεκτη αν και τα μουσικά θέματα είναι πολύ μικρά σε χρονική διάρκεια. Θα καρφωθούν σίγουρα για ακόμα μια φορά στο μυαλό σας και θα τα σιγοτραγουδάτε για αρκετό καιρό.

Στην τελική αυτό που αγοράζετε με το παρόν Remaster είναι καθαρή νοσταλγία. Ο Parappa έζησε μια σύντομη, σκυλίσια ζωή που θα απασχολήσει ελάχιστο κόσμο σήμερα. Σκεφτείτε το καλύτερα σαν μια μινι αναδρομή του παρελθόντος – τα rhythm games έκτοτε απέκτησαν πιο εκλεπτυσμένο gameplay και γούστο: από το Space Channel 5 και το ξέφρενο Samba De Amigo, μέχρι το Elite Beat Agents και το πανέξυπνο roguealike Crypt of the Necrodancer, όλα τους βασίστηκαν (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) στο Parappa the Rapper. Αμφιβάλλουμε όμως ότι μπορεί να προσελκύσει το νεότερο σε ηλικία κοινό που έχει ταυτίσει το είδος με τα πλαστικά, μουσικά όργανα του Guitar Hero και τα «χαλάκια» του Dance Dance Revolution.

Ανάπτυξη: Sony Interactive Entertainment Inc. Έκδοση: SIEE Διάθεση: Sony Hellas

The post Parappa the Rapper Remastered Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα