Desert Bus for Hope. Μία φιλανθρωπική κίνηση… για γερά νεύρα!

To Desert Bus συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χειρότερα games όλων των εποχών, καθώς είναι ίσως το πιο σπαστικό παιχνίδι που έχει εμφανιστεί ποτέ. Πίσω στο μακρινό 1995, η Absolute Entertainment επιχείρησε να κυκλοφορήσει το Penn & Teller’s Smoke and Mirrors, ένα παιχνίδι το οποίο βασιζόταν στο γνωστό κωμικό δίδυμο και διέθετε μία σειρά από mini-games.

Ένα από αυτά τα mini-games

ήταν το Desert Bus, το οποίο ανάγκαζε τον gamer σε ένα αργό και βασανιστικό μαρτύριο, καθώς αντικείμενο του παιχνιδιού ήταν να οδηγήσει ένα λεωφορείο από το Tuscon της Arizona στο Las Vegas σε… πραγματικό χρόνο! Μάλιστα, ο gamer έπρεπε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο ταχύτητας, αλλιώς θα έπρεπε να αρχίσει ξανά από την αρχή! Για να μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του ο (ταλαίπωρος) οδηγός έπρεπε να παραμείνει κοντά στις 8 ώρες στο τιμόνι… αντικρίζοντας έναν ατελείωτο δρόμο μέσα στην αμερικανική έρημο, όπου δεν υπήρχε κυριολεκτικά τίποτα… και όταν εννοούμε τίποτα, δεν είχε ούτε άλλα αμάξια, ούτε ανθρώπους… μιλάμε για το απόλυτο κενό (ένα ανεπανάληπτο βασανιστήριο δηλαδή)! Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το εν λόγω mini-game απέκτησε cult status και έγινε αντικείμενο πολλών χιουμοριστικών αναφορών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο mini-game τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό και για έναν ακόμη λόγο, καθώς το comedy group LoadingReadyRun, το χρησιμοποιεί για να τρέξει έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό φιλανθρωπικό μαραθώνιο!

Το επονομαζόμενο και Desert Bus for Hope charity event που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά ενθαρρύνει τους φίλους των video games να πραγματοποιούν χρηματικές δωρεές (αγοράζοντας αντικείμενα και αναμνηστικά από τον χώρο του gaming), την ώρα που τα μέλη του LoadingReadyRun παίζουν ασταμάτητα το Desert Bus (και φυσικά ταυτόχρονα κάνουν ατελείωτο χαβαλέ). Στον περσινό μαραθώνιο συγκεντρώθηκαν περίπου 520.000 δολάρια, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται πρόκειται να δοθούν στον οργανισμό Child’s Play Charity. Για να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα από την φιλανθρωπική προσπάθεια που σίγουρα «πονάει» τους διοργανωτές της αλλά είναι για καλό σκοπό, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το official website του Desert Bus for Hope.

The post Desert Bus for Hope. Μία φιλανθρωπική κίνηση… για γερά νεύρα! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα