Assassin’s Creed: Liberation HD

Πριν από ένα χρόνο (και κάτι ψιλά) σου είχαμε γράψει για το Assassin’s Creed III: Liberation, το πρώτο παιχνίδι της σειράς για το PS Vita. Επειδή όμως ήταν πολύ γαμάτο για να μείνει σε μία μόνο κονσόλα, η Ubisoft αποφάσισε να το ρετουσάρει και να το κυκλοφορήσει σε PC, X360 και PS3.

Σενάριο
και τα ρέστα

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Aveline De Grandpre, μία «ασασίνα» με μυστηριώδες παρελθόν, υιοθετημένη από ένα πλούσιο ζευγάρι, στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα. Όπως συνήθως, μαίνεται ένας αφανής πόλεμος μεταξύ templars και assassins για τον έλεγχο ισχυρών αρχαίων αντικειμένων εξωγήινης προέλευσης. Εδώ όμως ισχυρό ρόλο παίζει το ευαίσθητο θέμα της υποδούλωσης του έγχρωμου πληθυσμού.



Gameplay

Λόγω απουσίας των touch interfaces που διαθέτει το Vita, ο χειρισμός στο Assassin’s Creed: Liberation HD είναι… πολύ πιο συμβατικός, και βελτιστοποιημένος για τα συνήθη gamepads. Έτσι αυτή η έκδοση μοιάζει ακόμα περισσότερο με ένα spin-off του Assassin’s Creed III. Με αρκετά πρωτότυπα στοιχεία όμως, ώστε να ανανεώσει το ενδιαφέρον σου.

Πρώτον, η Aveline μπορεί να χρησιμοποιεί «δοκιμαστήρια» σε ολόκληρη την πόλη, για να αλλάζει αμφιέσεις ως εκτελέστρια, εργάτρια ή κυρία. Ως εργάτρια μπορεί να κινείται πιο εύκολα σε φυτείες χωρίς να κινεί υποψίες, ενώ ως κυρία μπορεί να γοητεύει τους φρουρούς και να τους κάνει να την ακολουθούν σε απόμερα σημεία, σκοτώνοντας τους ήσυχα. Μάλιστα κάθε προσωπικότητα ξεκλειδώνει τις δικές της ξεχωριστές δευτερεύουσες δραστηριότητες. Εκτός από τις κρυφές λεπίδες, το μπαλτά / τσεκούρι, το σπαθί και το πιστόλι, έχει στο οπλοστάσιο της ένα μαστίγιο για να τραβάει τους εχθρούς κοντά της! Επίσης διαθέτει ένα φυσητήρα με αναισθησιογόνα και παραισθησιογόνα βέλη (αλά Edward στο Black Flag).

Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν την υψηλής αισθητικής Νέα Ορλεάνη, το γνωστό μνημείο Chichen Itza στη Λατινική Αμερική, αλλά και τους σκοτεινούς ατμοσφαιρικούς βάλτους του Bayou. Ειδικά στο τελευταίο μπορείς να χρησιμοποιείς τα διάσπαρτα κανό για να μετακινείσαι στο ποτάμι… ή απλά να κάνεις απολαυστικό platforming στα θεόρατα δέντρα.

Και από εμφάνιση;

Εμ, εδώ είναι η κύρια διαφορά. Τα γραφικά έχουν υλοποιηθεί ξανά για αναλύσεις υψηλής ευκρίνειας, όπως λέει και ο νέος τίτλος. Έχει φύγει από παντού αυτό το μόνιμο blur εφέ, ενώ γενικά τα textures είναι πιο ευκρινή και τα χρώματα πιο ζωντανά. Η πιο εμφανής σύγκριση όμως γίνεται στους χαρακτήρες, καθώς ειδικά τα πρόσωπα τους έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, με περισσότερα πολύγωνα και πιο «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά, σε τόσο μεγάλο βαθμό που μοιάζουν τελείως διαφορετικοί από τις αρχικές εκδοχές τους!

The post Assassin’s Creed: Liberation HD appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα