To Bastion έφτασε στις 1.7 εκατομμύρια πωλήσεις

Ευχάριστα νέα για τον Indie τίτλο

O Amir Rao, ιδρυτής του ανεξάρτητου Studio Supergiant Games δήλωσε πως το δημιούργημα της, Bastion κατάφερε να πουλήσει 1.7 εκατομμύρια ψηφιακά αντίτυπα. Το Action-RPG της Supergiant κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του '11 στο Xbox Live και δύο μήνες αργότερα έγινε το port του

σε windows και iOS.Την προώθηση του τίτλου ανέλαβε η Warner Bros. Interactive Entertainment. Οι κριτικές που απέσπασε o τίτλος ήταν θετικές.

Στο ετήσιο εκτελεστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε, ο Rao μίλησε για τον τρόπο που έγινε αυτό το port. H ομάδα που ανέλαβε να εκτελέσει την μεταφορά του Bastion πέρα από το Xbox 360 αποτελούνταν από το σύνολο των οκτώ ατόμων που απαρτίζουν το Studio. Όπως είπε, η σταδιακή κυκλοφορία του Bastion τους βοήθησε να διατηρήσουν την ποιότητα ψηλά και να δοκιμάσουν ιδέες όσο το παιχνίδι επεκτεινόταν σε νέα συστήματα. Υποστήριξε πως με την ετεροχρονισμένη κυκλοφορία του Bastion δεν βγήκαν χαμένοι, αφού περισσότερες από το 90% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν μετά το ολικό port τον Αύγουστο του '11. Ο Raο ανέφερε πως το κυριότερο αίτημα που δέχεται είναι το port του παιχνιδιού και στα υπόλοιπα συστήματα, όμως δεν είπε αν κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

{youtube}AhS5occh_Fk{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα