Η Apple κατέχει το 20% των PCs/Tablets στην αγορά!

06:07 7/2/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η Apple είναι ο οδηγός και πάλι στην κούρσα για το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των PC και των Tablets. Μόνο κατά την περίοδο των εορτών του 2011, η Apple πούλησε 15 εκατ. iPads και 5 εκατ. Macs, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 17% του συνόλου για το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, η Canalys Research εκτιμά ότι η Apple

κατείχε ποσοστό μεγαλύτερο από το 20%, πουλώντας 23 εκατ. iPads και 4 εκατ. υπολογιστές Mac. Η HP και η Lenovo, ήταν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με τις δύο εταιρίες να σημειώνουν πωλήσεις που έφτασαν περίπου τα 15 εκατ. συνολικά.

Η Canalys Research τονίζει το γεγονός πως η αγορά των tablets έχει αυξηθεί κατά 75% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 46,2 εκατ. μονάδες παγκοσμίως, ενώ οι πωλήσεις των notebooks ήταν σχετικά μειωμένες.

Το αν πρέπει ή όχι τα iPads και τα υπόλοιπα tablets να θεωρούνται ως προσωπικοί υπολογιστές(PCs), αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιαιτέρα ζωηρής συζήτησης, με πολλούς αναλυτές της αγοράς να λαμβάνουν διαφορετικές απόψεις για το πώς οι “προσωπικοί υπολογιστές” θα πρέπει να οριστούν, το αν δηλαδή χρειάζεται να γίνει επαναδιατύπωση του όρου αυτού. Αλλά με την Apple να κάνει το iPad “PC Free”, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για συγχρονισμό με έναν υπολογιστή μέσω του iTunes και την αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που βασίζονται σε iPads για τις καθημερινές λειτουργίες που έκαναν στον υπολογιστή τους, όπως η περιήγηση, e-mail και μουσική, οι διαφορές μεταξύ των δύο τύπων συσκευών γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι πιστεύει πως η αγορά των tablet θα είναι τελικά μεγαλύτερη από αυτή των PC, δηλώνοντας έτσι ξεκάθαρα την πίστη του στην μελλοντική κυριαρχία των tablet.

Keywords
Τυχαία Θέματα