Review: Injustice: Gods Among Us iOS

H DC Comics και στα κινητά!

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Warner Bros

Studio ανάπτυξης: NetherRealm Studios

Διάθεση: App Store

Είδος: Fighting

Κυκλοφορία: 14/4/2013

Το είδαμε σε: iPhone 4s

Κυκλοφορεί επίσης: iPad

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Το τελευταίο fighting παιχνίδι της NetherRealm

και της WB, που περιέχει όλους τους υπερήρωες της DC Comics, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τον τελευταίο καιρό. Κάτι τέτοιο είναι λογικό καθώς το Injustice είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό fighting παιχνίδι (διαβάστε περισσότερα στο review μας). Όπως συνηθίζεται, αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι το βασικό παιχνίδι θα συνοδευόταν και από μία μικρότερη έκδοση για iOS και γενικότερα smartphones. Έτσι το Injustice: Gods Among Us απέκτησε αδελφάκι για τα κινητά, το οποίο αν και δεν είναι τόσο δυνατό σαν τίτλος όσο το ομώνυμο για κονσόλα, είναι ένα σεβαστό υβρίδιο RGP, CCG, και ομαδικό fighting που εξυπηρετεί και ικανοποιεί τα πλήθη ειδικά για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Η ιστορία της έκδοσης για κινητά είναι ίδια με αυτήν του βασικού παιχνιδιού. Στην ουσία πρόκειται για ένα κοινό παιχνίδι fighting που βασίζεται στις κινήσεις αφής του παίκτη. Δηλαδή αυτός μπορεί να αξιοποιήσει τα δάχτυλά του, επιφέροντας μικρή ζημιά με ένα απλό tap ή πανίσχυρα χτυπήματα με σύρσιμο κάποιου δαχτύλου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Κάθε επίπεδο του παιχνιδιού αποτελείται από τουλάχιστον πέντε 3v3 αγώνες. Εδώ ο συνδυασμός των combos -εκτός από τα διαδοχικά πολλαπλά ελαφριά ή βαριά χτυπήματα- είναι αρκετά μικρός, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να κάνει ένας χαρακτήρας είναι με τη σούπερ κίνησή του όταν έχει φουλάρει τον ειδικό μετρητή, ο οποίος γεμίζει ανάλογα με τα χτυπήματα που καταφέρνετε και τη ζημιά που σας κάνει ο αντίπαλος. Επίσης πατώντας κατά τη διάρκεια της μάχης σε ένα εικονίδιο του χαρακτήρα σας μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ άλλων της ομάδας σας, δίνοντάς χρόνο σε αυτόν που βγαίνει εκτός αγώνα να αναπληρώσει ένα μέρος της χαμένης ενέργειάς του.

Υπάρχουν, επίσης, και υποστηρικτικές κάρτες χαρακτήρων που μπορείτε να κερδίσετε ή να αγοράσετε για να ενισχύσετε συγκεκριμένους χαρακτήρες ή την ομάδα σας σαν σύνολο, παρέχοντας τους για παράδειγμα επιπλέον υγεία, ή και αυξημένα ποσοστά ζημιάς. Δεδομένου ότι η ιστορία έχει να κάνει με τους χαρακτήρες να αγωνίζονται και να πολεμούν σε διαφορετικές διαστάσεις, υπάρχουν πολλαπλές εκδόσεις του κάθε σούπερ ήρωα. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από τους αγώνες που θα παίξετε θα είναι με τους ίδιους χαρακτήρες ξανά και ξανά. Καθώς το παιχνίδι προχωρά, νέοι χαρακτήρες προστίθενται στις εχθρικές ομάδες, αλλά το ξεκλείδωμα τους για να τους παίξετε πρόκειται για μια αργή και υπομονετική διαδικασία, εκτός κι αν έχετε λεφτά για επένδυση.


Το Injustice: Gods Among Us είναι ένα εντυπωσιακό fighting παιχνιδάκι για iOS, παρά την απλότητά του. Στην πραγματικότητα, η απλότητά του αυτή είναι ένα μεγάλο μέρος του λόγου που λειτουργεί τόσο καλά. Η δημιουργός εταιρεία, αντί να ενσωματώσει ένα σύνολο πολύπλοκων συστημάτων χειρισμού σε μια πλατφόρμα που εξ ορισμού δεν θα μπορούσε να το υποστηρίξει, κατέληξε σε μία πολύ απλούστερη και πιο προσιτή μέθοδο που κυμαίνεται στις δυνατότητες της κινητής συσκευής. Αυτό είναι αρκετό για να κάνει κάποιον να δοκιμάσει το παιχνίδι μόνο και μόνο από περιέργεια ή ενθουσιασμό, αλλά τα προστιθέμενα στρώματα των επιπέδων χαρακτήρων, οι ειδικές ικανότητες, τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ήρωα, και οι κάρτες υποβοήθησης, χωρίς να ξεχνάμε και τις δυνατότητες κάθε χρήστη, πραγματικά έρχονται όλα μαζί για να σχηματίσουν ένα απροσδόκητα σταθερό υβρίδιο-παιχνίδι.

{youtube}liWD7txUXA0{/youtube}

Δημήτρης ΑθανασόπουλοςΘετικά:Εξαιρετικότατα γραφικάΑπλοί χειρισμοίΔωρεάν διάθεσηΑρνητικά:Ελάχιστα combosΎπαρξη μικροσυναλλαγώνΔυσκολία συλλογής πόντων

Keywords
Τυχαία Θέματα