Τον Απρίλιο το νέο κόμμα του Λοβέρδου

«Η πορεία προς την ίδρυση του νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αποκαλύπτοντας και την πρώτη ημερομηνία της συνδιάσκεψης για το νέο πολιτικό σχήμα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την 15η Απριλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Αηδόνης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία συγκρουσιακή πολιτική και ότι δεν υπάρχει επιστροφή

στην απόφασή του, καθώς η σύγκρουσή του «ήταν επιλογή τιμής» και τώρα βρίσκεται στον «καθαρό αέρα». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το στοίχημα θα κερδηθεί.

Παράλληλα, ο κ.Λοβέρδος παρουσίασε μια δέσμη μέτρων για τη διάσωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, χωρίς δαπάνες, αλλά με δέκα απλές προτάσεις καλών πρακτικών.

Πρόκειται για μέτρα άμεσης δράσης, που αφορούν στην πραγματική αγορά, όπως εξήγησε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αδρανεί, μόνο μιλά, αλλά δεν πράττει και εξαντλεί την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού».

Βασικό μέτρο είναι η κατάργηση του ελέγχου των επιχειρήσεων βάσει ανώνυμων καταγγελιών και η διεξαγωγή του μόνο με επώνυμες και με απόλυτα διακριτικό τρόπο, ηλεκτρονικά, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία τους.

Κατάργηση της ποινικοποίησης των φορολογικών παραβάσεων άνω των 5.000 ευρώ και έως το ποσό των 75.000 ευρώ, καθαρό κεφάλαιο, δηλαδή δίχως προσαυξήσεις και πρόστιμα, καθώς επίσης και ρύθμιση του ζητήματος της οφειλής ΦΠΑ για παροχή υπηρεσιών και προμηθειών προς το Δημόσιο, όταν το τελευταίο καθίσταται υπερήμερο, ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών του, συνιστούν, όπως ειπώθηκε, δικαιότερες λύσεις.

Παράλληλα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας προτείνεται η απαλλαγή ή η γενναία ελάφρυνση της φορολογίας και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στις νέες επιχειρήσεις, ή στους ελεύθερους επαγγελματίες για τα τρία πρώτα χρόνια της έναρξης της δραστηριότητάς τους, ενώ τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) το οποίο έχει «κολλήσει» και η ανάγκη να αποκτήσει εξωστρέφεια, προωθώντας τις δράσεις του στο επιχειρηματικό κοινό.

Την ανάγκη οδικού χάρτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας, υπογράμμισε ο Χρήστος Αηδόνης, αναφέροντας ότι είναι επιβεβλημένη μία ολοκληρωμένη πρόταση συγκράτησης των «λουκέτων», καθώς δεν πρέπει να χαθεί καμμία επιχείρηση. Χρειάζονται, πρόσθεσε, απλές, καλές πρακτικές και σχέδιο για να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις και να μη γίνουμε στη χώρα μας «αγορά ανθρώπων και πλούτος σε εξευτελιστική τιμή, όπως στοχεύουν ορισμένοι».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαξιώνει το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς απαξιώνεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος καταλήγοντας ότι «ήρθε ο καιρός να συγκρουστούμε και με νοοτροπίες και με πρακτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα