Γ. Βρούτσης: Ζητεί εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά της ανεργίας

Tην εντατικοποίηση της προσπάθειας για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά την παρέμβασή του στην τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης», επισήμανε ο κ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κοινωνική συνοχή

και η προώθηση της απασχόλησης δεν συνιστούν μόνο αποτέλεσμα της ανάπτυξης, αλλά και βασική προϋπόθεση γι’ αυτήν.

Υπενθύμισε ακόμη ότι στην Ελλάδα η ηγεσία του υπουργείου έχει διευρύνει τις παρεμβάσεις του με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων, αλλά και με ένα στοχευμένο πρόγραμμα με σκοπό την ανακούφιση περίπου 400.000 οικογενειών που δεν διαθέτουν ούτε ένα εργαζόμενο.

Το ζητούμενο πλέον, όπως είπε, είναι «να επιδιώξουμε τη γενναία χρηματοδότηση των απαιτούμενων νέων παρεμβάσεων, η οποία μάλιστα θα πηγάζει από το σύνολο των Διαρθρωτικών Ταμείων και όχι μόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

Keywords
Τυχαία Θέματα