Συνεργασία Λιάνη – Live Sport

Μεγάλες δόξες τού ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν – μεταξύ πολλών άλλων – στην παρουσίαση της πολύ σημαντικής και πλούσιας σε στοιχεία συγγραφικής δουλειάς τού Γιώργου Λιάνη για τη Εθνική ομάδα που αρχίζει να δημοσιεύεται από την Κυριακή, 9 Μαρτίου, στην καθημερινή αθλητική εφημερίδα Live Sport, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς», στο μέγαρο της ΕΣΗΕΑ,

και πέρα από τους παλαίμαχους διεθνείς παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης, o γενικός γραμματέας και ο ταμίας του ΠΣΑΠ κ.κ. Πούλιος και Συρίγος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, πολλοί δημοσιογράφοι και φίλοι της εφημερίδας και του συγγραφέα.

Η Live Sport, που συμπληρώνει τον Απρίλιο δύο χρόνια πολύ επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο του αθλητικού Τύπου, τιμάει τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με μια φιλόδοξη δημοσιογραφική εργασία, περιγράφοντας με την πένα τού Γιώργου Λιάνη μεγάλες και μικρές στιγμές της Εθνικής από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα γίνεται αναφορά κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων, αλλά και προσώπων, που απασχόλησαν σε κάθε περίοδο την επικαιρότητα.

Η δουλειά του Γιώργου Λιάνη, με τη γλαφυρή περιγραφή γεγονότων και στιγμών, στηρίζεται στο πλούσιο αρχειακό υλικό του Άγγελου Μενδρινού, ενώ τον συντονισμό της προσπάθειας έχει ο Βασίλης Βέργης. Σπάνιες φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα και αποκόμματα από έντυπα διαφόρων εποχών, πλαισιώνουν τον δημοσιογραφικό αφηγηματικό λόγο του Γ.Λ., με αποκάλυψη άγνωστων γεγονότων και δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η δημοσίευση θα είναι καθημερινή, και θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες κατά τους οποίους θα δημοσιευτεί πλήθος ντοκουμέντων, παλιές φωτογραφίες και αποσπάσματα του αθλητικού Τύπου σε μια διαδρομή 80 περίπου χρόνων.

Στην παρουσίαση (που πλαισιώθηκε με προβολή στιγμιοτύπων παλαιών και νεότερων αγώνων της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο) έδωσαν το παρών παλαίμαχοι άσσοι του ποδοσφαίρου: Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης, Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Πολυχρονίου, Σάββας Παπάζογλου, Χρήστος Αρδίζογλου, Αριστείδης Καμάρας, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Νίκος Σαργκάνης, Ανδρέας Μπονόβας, Σπύρος Λιβαθηνός, Γιώργος Σκρέκης, Κώστας Βαλλιάνος, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Αρχοντίδης, καθώς και ο «εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα