Με τις απόψεις όλων διαμόρφωση της τ/κ στάσης, είπε ο Ναμί σε συνάντηση με τη Dev-İş

18:00 7/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων πρέπει να συμβάλουν όλοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις, συντεχνίες, εργοδοτικοί σύνδεσμοι, δήλωσε ο «υπουργός» εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί λέγοντας πως είναι ένας κοινοτικός αγώνας και γι’ αυτό «οι απόψεις του καθενός με κάποιο τρόπο να αντανακλώνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η στάση της τ/κ πλευράς να διαμορφωθεί σε αυτό το πλαίσιο».

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις με διάφορες οργανώσεις στα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί είχε σήμερα συνάντηση με την συντεχνία των εργαζομένων Dev-İş σημειώνοντας ότι οι

οργανώσεις αυτές πρέπει να έχουν μια σωστή ενημέρωση για το Κυπριακό και αυτό προσπαθεί να κάνει το «υπουργείο» εξωτερικών.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί το κοινό ανακοινωθέν έγινε αποδεκτό από τον κόσμο, λέγοντας πως αυτό δυναμώνει τη θέση της τ/κ πλευράς. Παρατηρώντας ότι έχουν αυξηθεί οι κοινές δραστηριότητες οργανώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι οι κοινές δηλώσεις που έχουν προς την κατεύθυνση της λύσης είναι πολύ σημαντικές και δίνουν ένα μήνυμα με σημασία στους δύο ηγέτες, οι οποίοι πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Dev-İş, Μεχμέτ Σείς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία επίλυσης θα επιταχυνθεί και σημείωσε ότι η συντεχνία του προσπαθεί για μια λύση ομοσπονδίας, διζωνική, δικοινοτική, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και γι’ αυτό θα συνεχίσει τα πράττει ό,τι περνά από το χέρι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα