Στο δικαστήριο ο γιός του Καντάφι

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ο Saif al-Islam , ο γιός του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη στην πόλη της Ζιντάν, όπου τον έχει μεταφέρει η πολιτοφυλακή από την σύλληψη του τον Νοέμβριο του 2011.

Ο Saif al-Islam χαμογέλασε και είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι καλά στην υγεία του, κατά τη διάρκεια

της σύντομης παραμονής του στο δικαστήριο.

Από την στιγμή που ο Καντάφι τον θεώρησε κληρονόμο, ο Saif al-Islam καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο γιός του Καντάφι έδωσε τον περασμένο χρόνο πληροφορίες σε δικηγόρο του ICCπου θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Η δίκη, ωστόσο, αναβλήθηκε μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, επειδή η υπεράσπιση δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη.

Η δικηγόρος του ICC, Melinda Taylor, παρέμεινε και αυτή κρατούμενη για τρεις εβδομάδες μετά από μια συνάντηση στην οποία ο Saif al-Islam θεωρείται ότι της έδωσε απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες.

Η Taylorείπε πως η κράτηση της απέδειξε ότι ο Saif al-Islam δεν γίνεται να δικαστεί δίκαια στην Λιβύη και πως θα πρέπει να οδηγηθεί στην Χάγη.

Η Λιβύη, η οποία επιθυμεί να δικάσει η ίδια τον Saif al-Islam, θα τον δικάσει για εγκλήματα πολέμου, ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε πως μια υπόθεση προετοιμάζεται και θα πάει σύντομα στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα