Μετακινήσεις μετ' εμποδίων το Πάσχα

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των πολιτών για το Πάσχα καθώς ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί των τρένων από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν στάση εργασίας

το Μεγάλο Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, 24ωρη την Κυριακή και στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Λόγω των στάσεων εργασίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" και της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και «κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς έως και την Τρίτη του Πάσχα

Με αλλαγές θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, λόγω των εορτών, από Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Τρίτη του Πάσχα τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου. Τα πρώτα δρομολόγια των γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ θα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής.

Τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Τρίτη του Πάσχα.

Το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00.

Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων στο μετρό και στο τραμ της Αθήνας.

Τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 ανά 10,5 λεπτά, ενώ στις γραμμές του τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25-30 λεπτά ανά γραμμή.

Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 12λεπτα δρομολόγια, στις γραμμές 2&3 15λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα