Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος. Ο κ. Αθανασόπουλος, γνωστός μάνατζερ της αγοράς, με σημαντική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, είχε αναλάβει την ευθύνη να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Τάκης Αθανασόπουλος επικαλείται ως λόγο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του διοικητικού συμβουλιου της ΔΕΗ

το 2007, για τη σύμβαση με τη ΜΕΤΚΑ.

Ο κ. Αθανασόπουλος ήταν πρόεδρος εκείνου του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου έγινε δεκτή, και ο αντικαταστάτης του θα προταθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μέχρι τη Δευτέρα.

“Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε”, αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Τάκης Αθανασόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα