Ο Βενιζέλος… κάνει υπομονή με τον Κουβέλη

Μονόδρομος είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση καθώς εκτιμά πως δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει άλλη αξιόπιστη εναλλακτική στρατηγική επιλογή.

Σε συνένευξή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” επισημαίνει πως “χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορούμε να στείλουμε

τα μηνύμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας” ενώ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά , ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Οσον αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την εκτίμηση πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δέχεται όμως πως ” για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης.”

Keywords
Τυχαία Θέματα