Παραιτήθηκε και ο Μέργος (του… κατώτατου μισθού)

Ημέρα παραιτήσεων ήταν η σημερινή για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς μετά την παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ήρθε και η παραίτηση του Γιώργου Μέργου από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Τη θέση του Γιώργου Μέργου καταλαμβάνει η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιώργος Μέργος είχε προκαλέσει σάλο με δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει περί του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν

περιθώρια για να μειωθεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολιτική θύελλα, να ασκηθεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, και να υπάρξουν ενδοκυβερνητικοί τριγμοί, με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να… βρίσκονται στα κάγκελα.

Στην επιστολή παραίτησής του υπογραμμίζει ότι παραιτείται κι αυτός για λόγους ευθιξίας, όπως και ο Τάκης Αθανασόπουλος, εξαιτίας της δίωξης που ασκήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ της περιόδου 2007, με αφορμή τη σύμβαση που υπογράφηκε με την ΜΕΤΚΑ.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Μέργου:

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Οικονομικών

Κύριο Ιωάννη Στουρνάρα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος

Keywords
Τυχαία Θέματα