Ελλάς-Ρωσία Ορθοδοξία με Καμμένο και Πούτιν

Για μια μεγάλη συμφωνία τις επόμενες μέρες με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Περιστέρι, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει σε πια βάση και με ποιο σκοπό θα γίνει.

«Την άλλη εβδομάδα, 19 του μηνός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε στη Μόσχα όπου κλείνουμε συμφωνία με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, μία μεγάλη συμφωνία για την ορθοδοξία, δίνοντας νέα προοπτική στην πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Πέραν της καλής είδησης για το κόμμα του και για την Ορθοδοξία όπως είπε, αφιέρωσε όλη την υπόλοιπη ομιλία του για να καταφερθεί με πολύ υψηλούς τόνους και σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας.

Στην εικοσάλεπτη εισήγησή του, αποκάλεσε την κυβέρνηση «υπάλληλο των δανειστών που παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας» και είπε ότι οι συντάξεις και οι μισθοί πληρώνονται από τη φορολογία των πολιτών και όχι από τα δανεικά της τρόικας.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Μη τολμήσετε να πειράξετε σπιθαμή ελληνικής γης, μη τολμήσετε να αμφισβητήσετε κύμα από το Ελληνικό Αιγαίο, να παραδώσετε το ελληνικό υπέδαφος, το ορυκτό πλούτο της χώρα»..

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε μέσω του Twitter για την αστυνομία και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για παράνομες συλλήψεις μελών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Επειδή πήγαν να απειλήσουν με προσαγωγές τους Ανεξάρτητους Έλληνες τους λέμε ότι αυτό είναι το μεγαλύτερό τους λάθος. Τώρα βγαίνουμε στους δρόμους», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με το Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «είναι ιδρυτικό».

«Είμαστε όλοι στρατιώτες και όσοι είμαστε σήμερα σ’ αυτό το κίνημα με πρώτο εμένα δε θέλουμε ούτε καρέκλες ούτε να είμαστε τα σημαντικά στελέχη. Σημαντικά στελέχη είναι ο ελληνικός λαός. Σε όποιον δεν αρέσει και θέλει να γυρίσει στο παρελθόν, καλό ταξίδι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση θα μετατραπεί σε εθνική κρίση, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην «τολμήσει να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, γιατί θα σας τσακίσουμε» όπως είπε.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω δανείων και είπε πως «κάθε σπίτι που θα απειλείται από εισπρακτική εταιρεία είναι το δικό μας σπίτι».

Είπε ότι το κόμμα του δημιούργησε δίκτυο δικηγόρων που θα δίνει νομικές συμβουλές σε κάθε Έλληνα που απειλείται και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρίσκονται μπροστά στη διαδικασία κατασχέσεων και στα δικαστήρια.

Κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και προανήγγειλε συνεργασία με τα "κινήματα της πλατείας" ενώ υποστήριξε ότι «ξεκινά το Εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος δωσίλογος από την πατρίδα μας».

Κάλεσε την κυβέρνηση να «κουρέψει» τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων «όπως κουρέψατε τα δάνεια των τραπεζιτών» και υποστήριξε ότι η τρόικα δεν θέλει να διευκολύνει τον ελληνικό λαό, για να του πάρουν τα σπίτια -όπως είπε-, και να κατεβάσουν τους μισθούς στα 300 ευρώ.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μειώσει στο ένα ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης «για να ζεσταθεί ο κόσμος στην ορεινή Ελλάδα» αλλά, όπως τόνισε, επελέγη η «βαριά φορολογία για να εξυπηρετήσουν τους χρηματοδότες τους, λαθρεμπόρους πετρελαίου».

Οι εργασίες του προσυνεδρίου συνεχίζονται στο Περιστέρι, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη με θέμα «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Ανάπτυξη».

Την Τετάρτη ο κ. Καμμένος θα βρίσκεται στις Σκουριές, εκεί, που όπως είπε «οι πραιτοριανοί του Δένδια έστειλαν το νήπιο των δέκα μηνών στο νοσοκομείο και έριξαν χημικά σε σχολείο», ενώ χαρακτήρισε και «καταστροφή της πατρίδας και περιβαλλοντική καταστροφή» την επένδυση της Σκουριές.

Keywords
Τυχαία Θέματα