Ο Χέρμαν Σολμς ζητά «παράλληλο» νόμισμα για την Ελλάδα

Ο Hermann Otto Solms, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και ειδικός στα δημοσιονομικά του κόμματος FDP που αποτελεί μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, προτρέπει τα μέλη της τρόικας που συναντώνται αύριο για να βρουν λύση στο ελληνικό ζήτημα, να βοηθήσουν την χώρα μας μέσω της εισαγωγής παράλληλου νομίσματος.

Συγκεκριμένα, ο Solms είπε στην Wirtschaftswoche: «Η χώρα θα πρέπει να γίνει ελκυστική στους επενδυτές

… ενόσω η Ελλάδα κάνει δουλειές με το ακριβό ευρώ, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί … νοητό είναι ένα παράλληλο νόμισμα, το οποίο θα κρατάει σταθερή την κυκλοφορία του χρήματος στο εσωτερικό, αλλά ταυτόχρονα θα καθιστά δυνατή μια υποτίμηση προς τα έξω. Τότε η Ελλάδα θα μπορούσε, εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, να γίνει ξανά ενδιαφέρουσα για επενδυτές».

Ο Αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας αποτράπηκε ως τώρα, επειδή επικρατεί φόβος για αλυσιδωτή αντίδραση, δηλ. για συνεπαγόμενη έξοδο και άλλων χωρών από τη ζώνη του ευρώ. Κατά την γνώμη του: «Αυτό θα πρέπει όντως να αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε λοιπόν, μία οδό που βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη Νομισματική Ένωση».

Ο Hermann Otto Solms ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής παράταξης του FDP από το 1991 ως το 1998 και αποτελεί έκτοτε Αντιπρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα