Ο Μπερσάνι είπε “όχι” σε συγκυβέρνηση με Μπερλουσκόνι

Περιπλέκονται τα πράγματα στην Ιταλία, στο πλαίσιο της αναζήτησης συνθέσεων και πολιτικών συναινέσεων μεταξύ των κομμάτων, ώστε να καταστεί εφικτός ο σχηματισμός μιας βιώσιμης κυβέρνησης, και να αποτραπεί η νέα προσφυγή στις κάλπες, που πιθανότατα θα βυθίσει τη γειτονική χώρα σε βαθιά ακυβερνησία.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος πρότεινε να στηριχτεί… ο ίδιος ως πρωθυπουργός, και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να έχει ως πυρήνα της τον Κίνημα των Πέντε Αστέρων του οποίου ηγείται, με σημερινές δηλώσεις

του στην εφημερίδα La Repubblica, o Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού με την Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

“Θέλω να το πρω ξεκάθαρα: Η ιδέα ενός Μεγάλου Συνασπισμού δεν υπάρχει, και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει”, ήταν η χαρακτηριστιή και εύγλωττη αποστροφή του ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την επομένη της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, που έδειχναν στην κατεύθυνση του μεγάλου “συμβιβασμού” με την Κεντροαριστερά, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα εκλογική περιπέτεια για την Ιταλία, και να καθησυχαστούν οι αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα