Κεδίκογλου: Η ΕΣΗΕΑ απαξίωσε την ΕΡΤ (και οδήγησε στο λουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης)

(Photo Eurokinissi)

Την άποψη ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, με τη στάση που κράτησε στο θέμα της ΕΡΤ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και οδήγησε τελικά στο επώδυνο λουκέτο, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κεντρικό πρόσωπο του… δράματος.

Ο βουλευτής Ευβοίας

της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον συνδικαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων, καθώς η ΕΣΗΕΑ τον έχει παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιό της με το ερώτημα της διαγραφής, ζητώντας του να παραδώσει τη δημοσιογραφική ταυτότητα που διατηρεί, από την εποχή κατά την οποία ασκούσε το λειτούργημα, μεταξύ άλλων και στην ΕΡΤ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε μέσω υπομνήματος, αντί να προσέλθει ο ίδιος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, και κατηγόρησε τη διοίκηση της Ένωσης για συνειδητή προσπάθεια απαξίωσής του, ενώ με συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, η οποία σημειωτέον εργαζόταν στην κρατική τηλεόραση, o κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα που έχει διατυπώσει και άλλες φορές στο παρελθόν, περί βαριάς ευθύνης της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία Κεδίκογλου, οι ευθύνες της ΕΣΗΕΑ εντοπίζονται στο γεγονός “ότι με τις αλλέπάλληλες αδικαιολόγητες απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, συνέβαλε στην απαξίωση της ΕΡΤ”. Και οδήγησε έτσι, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο λουκέτο που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα